2018 05 08 Jaglac010

U utorak, 8. svibnja, u udruzi Jaglac u Orahovici, održan je drugi sastanak s partnerima na trogodišnjem programu „Jaglac moj drugi dom“, predstavnicima grada Orahovice Lanom Jurkin i Milanom Babcem, predstavnicama CZSS Slatina, Podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar.

Udruga je pri kraju provedbe prve  godine trogodišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom – inovativne socijalne usluge i modela skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom koji financira MDOMSP.  Voditeljica programa Lidija Stojković nazočne partnere je upoznala s provedenim aktivnostima i zahvalila na njihovom doprinosu u provedbi programa. Grad Orahovica ustupio je prostor za rad udruge još 2002.g. kao i provedbu aktivnosti programa, te organizirao Prvi humanitarni bal pod maskama, u cilju pružanja podrške za izgradnju pristupne rampe na novom prostoru stare škole u Novoj Jošavi.

CZSS Slatina, Podružnica Orahovica kontinuirano pruža stručnu savjetodavnu podršku u provedbi programa kao i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar održavanjem radionica stručne podrške korisnicima i roditeljima. Potom su predstavnici partnera  iznijeli svoja mišljenja, utiske i sugestije, koje će biti dobre smjernice za provedbu aktivnosti u drugoj godini provedbe. Najviše se razgovaralo o mogućnostima sufinaciranja programa koji je u startu odobren s manjim iznosom, tako da se razliku pokušava pokriti prijavom na natječaje općina, gradova i Fondova EU i putem donacija građana.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji.

Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac, te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom, u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom. U Program sveobuhvatne podrške (4 x tjedno 4-6 h) za odrasle osobe s lakim i umjerenim intelektualnim teškoćama s uslugom prijevoza i jednim obrokom te u  Program povremene i djelomične podrške starijim osobama s umjerenim i težim intelektualnim teškoćama i za korisnike usluge osobne asistencije (1 x tjedno 4-6 h) s uslugom prijevoza i jednim obrokom, uključeno je 30 osoba. (G.J.V.)

2018 05 08 Jaglac008

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 89 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 75

Jučer 670

Ovaj tjedan 2589

Ovaj mjesec 12832

Ukupno 1886879