2018 05 08 Jaglac010

U utorak, 8. svibnja, u udruzi Jaglac u Orahovici, održan je drugi sastanak s partnerima na trogodišnjem programu „Jaglac moj drugi dom“, predstavnicima grada Orahovice Lanom Jurkin i Milanom Babcem, predstavnicama CZSS Slatina, Podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar.

Udruga je pri kraju provedbe prve  godine trogodišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom – inovativne socijalne usluge i modela skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom koji financira MDOMSP.  Voditeljica programa Lidija Stojković nazočne partnere je upoznala s provedenim aktivnostima i zahvalila na njihovom doprinosu u provedbi programa. Grad Orahovica ustupio je prostor za rad udruge još 2002.g. kao i provedbu aktivnosti programa, te organizirao Prvi humanitarni bal pod maskama, u cilju pružanja podrške za izgradnju pristupne rampe na novom prostoru stare škole u Novoj Jošavi.

CZSS Slatina, Podružnica Orahovica kontinuirano pruža stručnu savjetodavnu podršku u provedbi programa kao i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar održavanjem radionica stručne podrške korisnicima i roditeljima. Potom su predstavnici partnera  iznijeli svoja mišljenja, utiske i sugestije, koje će biti dobre smjernice za provedbu aktivnosti u drugoj godini provedbe. Najviše se razgovaralo o mogućnostima sufinaciranja programa koji je u startu odobren s manjim iznosom, tako da se razliku pokušava pokriti prijavom na natječaje općina, gradova i Fondova EU i putem donacija građana.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji.

Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac, te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom, u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom. U Program sveobuhvatne podrške (4 x tjedno 4-6 h) za odrasle osobe s lakim i umjerenim intelektualnim teškoćama s uslugom prijevoza i jednim obrokom te u  Program povremene i djelomične podrške starijim osobama s umjerenim i težim intelektualnim teškoćama i za korisnike usluge osobne asistencije (1 x tjedno 4-6 h) s uslugom prijevoza i jednim obrokom, uključeno je 30 osoba. (G.J.V.)

2018 05 08 Jaglac008

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 100 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 175

Jučer 375

Ovaj tjedan 550

Ovaj mjesec 8260

Ukupno 1964753