2018 05 08 LanaBorna000

Mlada Orahovčanka Lana Marinić za samo dvije godine treniranja i rada u Plivačkom klubu Orahovica, postigla je uspjeh o kojem i stariji sportaši mogu samo sanjati, izabrana je u reprezentaciju Hrvatske u triatlonu, zajedno s klupskim kolegom, već poznatim sportašem, Bornom Katićem.  Borna i Lana zajedno s još pet najuspješnijih triatlonaca Hrvatske, sudjelovat će na Prvenstvu Srbije u kros triatlonu koji se održava 20. svibnja 2018. u kategorijama: youth, junior i elite.

Lana će se natjecati u kategoriji kadetkinja, uzrast od 14 do 15 godina, a u reprezentaciju je izabrana temeljem ostvarenog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u duatlonu koje je održano prošlog mjeseca u Zagrebu. Osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji, kadetkinje, a u dobi do 16 godina treće mjesto. Pripreme za natjecanje su svakodnevne Lana kaže:

-„Pripremam se za nastup u reprezentaciji trenirajući dva do tri puta dnevno i to na bazenu, trčim, vozim bicikl imam  treninge snage. Na Prvenstvu u Kragujevcu, u natjecanju u triatlonu, očekuje me plivanje na 200 m, vožnja bicikla 6 kilometara i trčanje 1,2 kilometra. Znam da ću se natjecati najbolje što mogu i znam, a nadam se da će i rezultat biti dobar“- zaključila je Lana.

Mladoj Lani Marinić ovo će biti prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske, a Borna Katić već ima iskustva u natjecanju u tom rangu, jer je prošle godine u reprezentaciji nastupao na tri Europska prvenstva za dva nacionalna saveza i u tri sporta: Pod okriljem Hrvatskog Triatlon Saveza nastupio je na Europskom prvenstvu u kros duatlonu u Rumunjskoj, na Europskom Prvenstvu u Planinsko u kros triatlonu u Rumunjskoj.

-„ Iznenadila me tako rano izvršena selekcija, ali mogu reći da sam izuzetno zahvalan i ponosan što sam ušao u odabir reprezentacije. Ciklus treninga sada ću samo prilagoditi zahtjevnom natjecanju, kako bih u Kragujevac došao u top formi i što uspješnije odradio utrku. Očekuje me 600 m plivanja, 18 km vožnje bicikla i 3,6 km trčanja. Radujem se novim poznanstvima i iskustvima velikih sportaša koje ću tamo upoznati“, rekao je Borna.

Nastup za reprezentaciju Hrvatske potvrda je napornog i uspješnog rada dvoje mladih Orahovčana, kojima želimo puno uspjeha i nove medalje. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 54 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 174

Jučer 375

Ovaj tjedan 549

Ovaj mjesec 8259

Ukupno 1964752