2018 05 05 PAUK Tribina005

Treća aktivnost Projekta  „Lokalni program za mlade grada Orahovice“, kojeg Grad Orahovica provodi u partnerstvu  s udrugom P.A.U.K. a kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Javna tribina, održana je 5. svibnja 2018. U radu Javne tribine uz predstavnike Grada Orahovice kao nositelja projekta, Milana Babca i voditeljicu projekta Slađanu Živković, Denisa Podića izvođača projekta, te moderatorice Zdenke Radić iz INFO Centra za mlade Osijek, sudjelovali su mladi Orahovice a najbrojniji su bili članovi udruge P.A.U.K.

Denis Podić upoznao je nazočne s rezultatima ankete u kojoj je sudjelovalo 63 mladih Orahovčana, pa iako je to mali broj, istaknuto je kako su sve aktivnosti koje se provode u okviru projekta, izuzetno dobre, jer omogućuju mladima da artikuliraju svoje probleme i potrebe. Opće mišljenje mladih da ih nitko ne želi saslušati niti rješavati njihove probleme, zbog čega  su i nezainteresirani, demantiran je već samim provođenjem projekta čiji je nositelj Grad Orahovica. Iz rezultata ankete također je vidljivo da će mladi i dalje napuštati grad ali i državu, zbog traženja posla.

Od mladih Orahovčana nazočnih Javnoj tribini, čulo se da mlade treba aktivirati, raditi na smanjenju ideološke podijeljenosti mladih, organizirati INFO centar za mlade u gradu, organizirati radionice, omogućiti više sportskih sadržaja, „ izvući“ mlade iz kuće i uključiti ih u različite sadržaje. Izneseni su i problemi s kojima se susreću učenici i studenti. Moderatorica tribine Zdenka Radić upoznala ih je s Nacionalnim projektom za mlade, a predsjednik udruge P.A.U.K. Mirko Kufner, kazao je da u manjim sredinama Nacionalni projekt nikada nije ni bio predstavljen.  Diplomirani sociolog/profesor sociologije Milan Babac izrazio je zadovoljstvo aktivnošću mladih u Javnoj tribini i kazao kako je to socio-društveni kapital i potencijal, ali se uvijek pokaže problem u konkretizaciji predloženog i traženog, te da je najvažnije da program za mlade mora sadržavati rješenja za sve navedeno.

Voditeljica projekta Slađana Živković, bila je zadovoljna odazivom mladih i njihovim učešćem u radu Javne tribine, a kao slijedeće aktivnosti najavila je osnivanje radnih skupina i fokus grupa koje će raditi po različitim sadržajima. „To je pravi put“, kazala je Živković, „kojim će mladi ljudi sami za sebe izraditi program u cilju podizanja kvalitete njihova života u gradu Orahovici“. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 58 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 174

Jučer 375

Ovaj tjedan 549

Ovaj mjesec 8259

Ukupno 1964752