2018 05 03 DanGrada002

Rođendan grada Orahovice, blagdan Našašća sv. Križa, 3. svibnja,  počeo je tradicionalnom budnicom Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica, pod ravnanjem kapelnika Zorana Vlajnića.

Orahovački su puhači  mimohodom ulicama užeg dijela grada, budnicom najavili današnji rođendan grada Orahovice. Koračnice, budnice,  evergreen  glazba, raznolik repertoar u kvalitetnom izvođenju puhača, potaknuo je interes građana koji su već od jutra žurili gradom u posljednjim nabavkama za „kirvajski ručak“, vlasnike štandova koji su zauzimali svoja mjesta kako bi svojim artiklima razveselili djecu kao i one koje je budnica probudila.

2018 05 03 DanGrada000

Položeno cvijeće i zapaljene svijeće u počast braniteljima

Uz gradsko izaslanstvo, koje je predvodila gradonačelnica Ana-Marija Petin, počast su polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odali poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika u centru grada i članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političke stranke.  

Gradonačelnica Petin, u toj prigodi je kazala da je i današnje odavanje počasti poginulim braniteljima, izraz sjećanja i poštovanja, te da žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, nikada i ni zbog čega ne smijemo umanjiti ili zaboraviti.

Kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, molitvu je predvodio fra Vedran Kos.

2018 05 03 DanGrada004

Svečano obilježen početak radova izgradnje pješake staze u ulici Branka Jaklića

Gradonačelnica Ana-Marija Petin, povodom Dana grada Orahovice,  svečano je otvorila radove na izgradnji pješake staze u ulici Branka Jaklića u Orahovici, u nazočnosti stanovnika te ulice,  gradskih vijećnika, zaposlenika Gradske uprave te predstavnika izvođača radova i nadzora.

-„Dragi moji sugrađani, sretna sam što u prigodi proslave Dana grada, zajedno nazočimo početku radova na izgradnji nogostupa, toliko potrebnog ovoj ulici. Generacije djece i vaše djece, iz ove ulice svakodnevno su išle u školu, a vi na posao, hodajući kolnikom, što je predstavljalo veliku opasnost. Naše opredjeljenje i obećanje koje smo dali u izbornoj kampanji, da ćemo raditi na dobrobit svih građana, omogućiti kvalitetnu prometnu i komunalnu infrastrukturu, a time voditi računa o sigurnosti građana, nije mi dalo pravo čekati, već što prije prići izgradnji i uređenju nogostupa koji će u ovoj ulici biti dug 650 metara a prosječna širina bit će 1,5 metar. Ukupna vrijednost radova planirana je nešto ispod 600,000,00 kuna, i nadam se da ćemo već za nekoliko tjedana na ovom mjestu, obilježiti i završetak radova kojima ćemo svi biti zadovoljni“- zaključila je gradonačelnica Petin.

2018 05 03 DanGrada033

49 krizmenika u orahovačkoj župnoj crkvi

U župi Našašća sv. Križa, povodom blagdana i Dana grada Orahovice, današnje središnje  misno slavlje vodio je biskup požeški dr. Antun Škvorčević. Biskup Škvorčević  podijelio je  sakrament sv Potvrde (ili Krizme) 49-orici mladih župljana. U svetoj misi sudjelovao je i orahovčanin fra Vedran Kos.

2018 05 03 DanGrada078

Središnjem misnom slavlju nazočila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima.

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Regionalni izbor vinske kraljice 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 84 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 75

Jučer 670

Ovaj tjedan 2589

Ovaj mjesec 12832

Ukupno 1886879