2018 05 02 OS DanSkole012

Ove godine,učenici i nastavnici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Dan škole obilježili su uoči Dana grada, kako bi na taj način svome gradu čestitali 790. rođendan. U prigodnom programu, ravnateljica Maja Škraba pohvalila je sve učenike i nastavnike i pojasnila da su učenici Dan škole obilježili različitim radionicama na temu „Grade, sretan ti rođendan“ te izradom prigodnih predmeta u okviru učeničke zadruge „Hlapići“.

Program je pratila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima, koja je učenicima uručila knjige, nagrade za postignute rezultate na natjecanjima. 

Za uspješno predstavljanje škole na županijskom natjecanju LiDraNo na kojem je predložen za sudjelovanje na državnom natjecanju, nagradu je primio Luka Marinić 5.r. Nagrađena je i mentorica nastavnica Marijana Karan.

Lorien Hornung nagrađena je za postignuto 3. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika, a nagrađena je i mentorica nastavnica Valentina Špalj.

Nagradu su primile Mirna Ambroš i Frana Klanac za osvojeno 2. i 3. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, uz mentora nastavnika Verislava Kmeta.

Orahovačka Osnovna škola bila je domaćin županijskom natjecanju mladih tehničara, na kojem su učenici pokazali zavidno znanje. Ivona Lovrić 5.r. postigla je 3. mjesto u kategoriji  maketarstva i modelarstva. Grga Maričić nagrađen je za osvojeno prvo mjesto u kategoriji automatika i sudjelovanje na državnom natjecanju i Vlatko Rađenović 8.r. za osvojeno prvo mjesto u kategoriji elektrotehnika i sudjelovanje na državnom natjecanju mladih tehničara. Učenike je stručno vodila nastavnica mentorica Svjetlana Urbanek.

Učenice ženske  malonogometne ekipe osnovne škole nagrade su primile za osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju, a one su: Katarina Vidmar, Karla Boljkovac, Helena Zeman, Helena Petin, Ana Vuković, Tena Rukavina, Sara Stojković, Nina Tikvan, Lea Maričić i Lea Sobodić. Školske nogometašice već za tjedan dana predstavljat će školu na regionalnom natjecanju zajedno sa nastavnikom mentorom Zvonimirom Čerepinkom.

Nakon uručenja nagrada, gradonačelnica je  Dan škole čestitala svim učenicima, učiteljima i ravnateljici Škraba, te izrazila veliko zadovoljstvo svim što je vidjela i čula, posebno, što je sve   pripremljeno gradu za rođendan.

-„Obrazovanje je vrlo važno u vašem razvoju i odrastanju u poštene ljude koji će sutra graditi ovo društvo. Vjerujem da uz učitelje u školi imate sve što je potrebno da to i ostvarite. Grad vam je osigurao besplatne udžbenike i radne bilježnice i higijenske potrepštine, kako bi vam vrijeme u školi bilo što ugodnije te kako biste se mogli  posvetiti učenju i druženju. Radosna sam radom učeničke zadruge „Hlapići“, od koje ćemo, kao i od učeničke zadruge iz srednje škole, otkupiti  proizvode  kojima ćemo zajedno sudjelovati u izgradnji Orahovice kao boljem i ugodnijem mjestu za život.  Mi iz Grada nastojimo vam u suradnji sa Srednjom školom i nadležnim ministarstvom, omogućiti školske programe u srednjoj školi, koji će vam u budućnosti dati mogućnost da se školujete i ostanete živjeti u svome gradu.“- zaključila je gradonačelnica Petin.

Nakon zajedničkog fotografiranja s učenicima, gradonačelnica Ana-Marija Petin, obišla je sve radionice i upoznala se s radovima učenika, za koje je kazala da će zbog kvalitete i maštovitosti izrade, sigurno imati svoje mjesto u budućoj gradskoj suvenirnici. (G.J.V.)

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 140 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 177

Jučer 375

Ovaj tjedan 552

Ovaj mjesec 8262

Ukupno 1964755