2018 04 13 CrveniKriz006

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, u Orahovici, u petak, 13. travnja 2018. godine održan je sastanak Savjeta za razvoj osječkog Crvenog križa, na kojem su župani Virovitičko- podravske i Osječko- Baranjske županije Igor Andrović i Ivan Anušić dali punu potporu izgradnji novog objekta u Centru za edukaciju. Sastanku je nazočio i dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, te pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić i tajnik Savjeta za razvoj Željko Turkalj upoznali su nazočne da sadašnji Centar  raspolaže sa 196 ležajeva i bazenom, ali  da postojeće dvorane i učionice nisu dostatne za popratne kvalitetne sadržaje, kao ni za planirano povećanje sadržaja, radi čega je potrebno izgraditi objekt s učionicama, dvoranama i sanitarnim čvorom, koji će doprinijeti kvalitetnijem korištenju postojećeg kompleksa.

Marko Đukić bivši ravnatelj GD Crvenog križa, bio je 2003. godine začetnik izgradnje sadašnjeg Centra i uključen je i u aktualni projekt, s hodogramom kojega je, upoznao nazočne ističući da je prvi korak realiziran dobivanjem suglasnosti Hrvatskih šuma za promjenu namjene zemljišta koje se nalazi uz Centar  i  dogovorom s gradonačelnicom  Orahovice Ana-Marijom Petin, o izradi Izmjena i dopuna prostornog plana grada Orahovice.

Nakon upoznavanja s hodogramom, zaključeno je kako je potrebno što prije održati  sastanak s ministricom  regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potom i s premijerom  Andrejom Plenkovićem, kako bi izgradnja novog objekta,  kao zajedničkog strateškog projekta dviju županija, točnije, njegovo financiranje, bilo uvršteno u projekt Vlade RH „Za Slavoniju, Baranju i Srijem“.

 Župani Andrović i Anušić kazali su kako projekt ima punu potporu obje županije, jer je nastavak  kvalitetnog kontinuiranog rada, a vjeruju da bi prednost u osiguranju sredstava za investiciju mogla biti upravo suradnja dviju županija. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 17

Jučer 737

Ovaj tjedan 4542

Ovaj mjesec 17842

Ukupno 1730808