2018 04 13 CrveniKriz006

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, u Orahovici, u petak, 13. travnja 2018. godine održan je sastanak Savjeta za razvoj osječkog Crvenog križa, na kojem su župani Virovitičko- podravske i Osječko- Baranjske županije Igor Andrović i Ivan Anušić dali punu potporu izgradnji novog objekta u Centru za edukaciju. Sastanku je nazočio i dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, te pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić i tajnik Savjeta za razvoj Željko Turkalj upoznali su nazočne da sadašnji Centar  raspolaže sa 196 ležajeva i bazenom, ali  da postojeće dvorane i učionice nisu dostatne za popratne kvalitetne sadržaje, kao ni za planirano povećanje sadržaja, radi čega je potrebno izgraditi objekt s učionicama, dvoranama i sanitarnim čvorom, koji će doprinijeti kvalitetnijem korištenju postojećeg kompleksa.

Marko Đukić bivši ravnatelj GD Crvenog križa, bio je 2003. godine začetnik izgradnje sadašnjeg Centra i uključen je i u aktualni projekt, s hodogramom kojega je, upoznao nazočne ističući da je prvi korak realiziran dobivanjem suglasnosti Hrvatskih šuma za promjenu namjene zemljišta koje se nalazi uz Centar  i  dogovorom s gradonačelnicom  Orahovice Ana-Marijom Petin, o izradi Izmjena i dopuna prostornog plana grada Orahovice.

Nakon upoznavanja s hodogramom, zaključeno je kako je potrebno što prije održati  sastanak s ministricom  regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potom i s premijerom  Andrejom Plenkovićem, kako bi izgradnja novog objekta,  kao zajedničkog strateškog projekta dviju županija, točnije, njegovo financiranje, bilo uvršteno u projekt Vlade RH „Za Slavoniju, Baranju i Srijem“.

 Župani Andrović i Anušić kazali su kako projekt ima punu potporu obje županije, jer je nastavak  kvalitetnog kontinuiranog rada, a vjeruju da bi prednost u osiguranju sredstava za investiciju mogla biti upravo suradnja dviju županija. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 68 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 315

Jučer 384

Ovaj tjedan 699

Ovaj mjesec 7195

Ukupno 1916970