2018 04 11 KoordinacijaUdruga002

U sklopu obilježavanja obljetnica vezanih uz Domovinski rat i u prigodi nadolazeće obljetnice tragične pogibije petorice pripadnika 132. brigade HV Miroslava Međimurca, Zdravka Kevčića, Vlade Golika, Karla Stojakovića i Josipa Klobučara, poginulih 20.svibnja 1992. godine u Modriči, branitelji s područja grada Orahovice posjetili su mjesta stradavanja svojih suboraca i odali dužnu počast.

Predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata grada Orahovice i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, sudjelovali su u srijedu 11. travnja u selu Garevac pokraj Modriče, na obilježavanju 26. obljetnice 105. brigade HVO Modriča. U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Ana-Marije Petin i Koordinacije braniteljskih udruga grada Orahovice, vijence su položili i upalili svijeće, Damir Vratković, Miroslav Milovuković i Dalibor Perić koji je i rođen u Garevcu, odavši na taj način počast svim poginulim braniteljima.

Malo je gradova u Bosni i Hercegovini čije je stanovništvo pretrpjelo toliko strahota i užasa kao Modriča i okolna sela. Procjene iz svibnja 1992. godine govore o najmanje pet stotina civilnih žrtava četničkog terora, među kojima puno žena i djece. Veliki broj građana ovog razorenog grada vodi se kao nestalo, a u Modriči su nakon oslobađanja, početkom lipnja, pronađene tri masovne grobnice u kojima su pripadnici srpskog naroda, pokušali prikriti svoje zločine. O logorima u Brčkom, Brezovom Polju, Manjači i drugima tek se naslućivalo... O razmjeru stradavanja govori i podatak da je samo Modrička 105. brigada imala 190 poginulih.

Za sve žrtve poginule u obrani Modriče služena je misa u mjesnoj crkvi u Garevcu, a udruge z B i H i Orahovice dogovorile su buduću suradnju, kako bi zajednički organizirale obljetnice  vezane uz Domovinski rat. (koordinacija braniteljskih udruga Orahovica)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874