Zbog sve češćih upita građanki Orahovice o mogućoj realizaciji projekta ZAŽELI- Programa zapošljavanja žena i na području našega grada, podsjećamo da je grad Orahovica, kroz program ZAŽELI najavio zapošljavanje 30 žena koje su u nepovoljnom položaju, točnije, koje su nezaposlene i više godina se nalaze u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Projekt kojega je Grad Orahovica prijavio na otvoreni poziv Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, vrijedan je oko 5 milijuna i 500 tisuća kuna, a financirat će se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Zahvaljujući ovom projektu, na području grada Orahovice, cilj je olakšati pristup tržištu rada pružanjem mogućnosti edukacije i zapošljavanjem 30 žena, koje će svakodnevnim pružanjem pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života 153 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, čime će općenito pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti. Aktualna gradska vlast različitim aktivnostima  nastoji stvoriti uvjete za povećanje zaposlenosti na području grada, a s tim ciljem prijavljen je i ovaj projekt. Zaposlene žene taj posao će raditi 24 mjeseca, a na taj način umanjit će im se, kao i krajnjim korisnicima, nepovoljan položaj i smanjiti opasnost od socijalne isključenosti i siromaštva.

Na kraju kažimo da je Projekt ZAŽELI grada Orahovice, u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava prošao administrativnu provjeru i sada je u fazi iščekivanja konačne odluke, za koju se nadamo da će uskoro biti donesena, budući  je Ministarstvo Upravljačko tijelo u postupku odabira projekta,  a partner u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 104 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 176

Jučer 375

Ovaj tjedan 551

Ovaj mjesec 8261

Ukupno 1964754