2018 04 06 Cacinci000

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Čačinci, proslavljena je 25.-ta godišnjica osnutka i uspješnog napretka općine, na kojoj je brojne goste pozdravio predsjednik općinskog vijeća Tomislav Tomić, a potom je o razvoju i napretku općine govorio načelnik Mirko Mališ, posebno ističući brigu o djeci i mladima, za koje financiraju udžbenike, stipendije i sportske stipendije, prehranu u školi za djecu iz obitelji slabijeg imovnog stanja,kao i projekte značajne za sve stanovnike općine, kao, radove  na izgradnji sustava odvodnje, gotovo završenu zamjenu javne rasvjete u led sustavu, skori početak realizacije projekta UNESCO-vog Geo parka. Većina projekata provedena je ili će se provesti uz sredstva proračuna i nacionalnih fondova i uz veliku pomoć županijske vlasti i državnih dužnosnika, među ostalim je rekao načelnik Mališ.

Župan Igor Andrović čestitao je na postignućima vodstvu općine i rekao kako će u svojoj nadležnosti Županija i u buduće pomagati, a prvi radovi predviđeni su na obnovi zgrade ambulante i rekonstrukciji magistralne ceste i nogostupa kroz središte Čačinaca.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čačinci, nazočili su uz  predstavnike gospodarstva, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnici susjednih općina, predstavnici prijateljske općine iz  Republike Mađarske i Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i  saborski zastupnik Josip Đakić, koji su se i obratili nazočnima, Ana-Marija Petin gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica, te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je među ostalim kazao da je unazad dvadesetak godina u Čačincima vidljiv zavidan napredak. Naglasio je 6 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje dječjeg vrtića, te najveći projekt u županiji koji će se raditi u Parku prirode Papuk vrijedan 90 milijuna kuna i koji  daju nadu da općina ide u pravom smjeru te da mladi imaju gdje ostati i opstati. Kazao je  ministar Tolušić da će i u buduće pomagati općini Čačinci, koja ima vrijedne projekte i  vjeruje, kako je rekao, da će ih imati i u buduće.

Prije svečane sjednice uz izaslanstvo Općine Čačinci i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata,   kod spomenika poginulim braniteljima, vijence je  položilo i upalilo svijeće i izaslanstvo Županije u kojem je bila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, odajući počast i zahvalnost svim poginulim braniteljima i prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 89 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874