2018 04 06 KUD Crkvari013

Redovne probe, nastupi i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, karakteristika su rada KUD-a Crkvari, koje se u zadnje vrijeme susreće s problemom nedostatka članova folklora zbog odlaska članova na školovanje ili iseljavanja. Angažiranje na iznalaženju novih članova urodilo je plodom ali samo u pridobivanju članica, dok je nedostatak muških članova i dalje osjetan.  Rekao je to predsjednik društva, Ivica Podboj na godišnjoj izvještajnoj skupštini, održanoj 6. travnja 2018.godine.

U prošloj godini folklorna skupina ostvarila je 16 a pjevačka skupina 19 nastupa u susjednim općinama i gradovima, te u Italiji i Francuskoj gdje su gostovali s KUD „Izvor“ iz Donje Motičine. Voditelji folklora i pjevačke skupine Andrija Bačić i Duško Topić,te voditeljica dječjeg folklora Kristina Nerovčić, uložili su veliki trud kao i sami članovi KUD-a, u postizanju vrijednih rezultata. KUD Crkvari ima i novu skupinu kuhara, koja je također u prošloj godini aktivno radila. Uz članove KUD-a veliki doprinos u organiziranju Crkvaračkog prela dali su svi mještani Crkvara, a KUD snimilo je i prilog za HRT, kao uvod u izravan prijenos svete Mise iz župne crkve u Orahovici. Prošle godine su kandidirali dva programa, za Crkvaračko prelo i promicanje kulturne baštine Gradu Orahovici i jedan program Ministarstvu kulture za program međunarodne kulturne suradnje i sva tri su realizirana dobivenim donacijama. Predsjednik Podboj istaknuo je suradnju KUD-a s Mjesnim odborom i DVD-om, Gradom i Turističkom zajednicom Orahovica, kojima je izrazio zahvalu kao i  poduzetnicima koji sponzorstvom pomažu KUD-u  pri putovanjima.

Vrijedan rad, redovne probe, uvježbavanje novih koreografija, pjesama i napjeva, kojima će raditi na očuvanju, njegovanju i unaprjeđivanju kulturno-povijesnog nasljeđa nastavit će i u ovoj godini, kazao je predsjednik Podboj, iznoseći plan rada. Sudjelovat će u manifestacijama koje organizira Grad, prijavljivati programe na natječaje u cilju ostvarivanja sredstava potrebnih za rad, odazivati se pozivima na smotre i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kontinuirano raditi na povećanju broja članova, organizirati proslavu blagdana sv. Lovre i Crkvaračko prelo. I dalje će nastaviti dobru suradnju s Mjesnim odborom i DVD-om Crkvari, s Gradom Orahovica i Turističkom zajednicom, ustanovama i  tvrtkama, kao i društvima iz susjednih gradova i općina, te nabavljati i održavati narodne nošnje i glazbala.

 Nakon usvajanja svih izvješća, rad Skupštine kao i uspješan rad KUD-a, pozdravili su predstavnici društava iz Slavonskog Broda, Šljivoševaca, Velimirovca i Orahovice. Na kraju, u ime Grada i gradonačelnice Orahovice Ana-Marije Petin, obratio se Milan Babac, koji je čestitao na postignućima društva i rekao da je rad KUD-ova izuzetno važan za očuvanje nacionalnog identiteta, za što je crkvaračko društvo najveća potvrda. Posebno je pohvalio organizaciju manifestacije Crkvaračko prelo, te i za naredno razdoblje obećao čvrstu suradnju i potporu Grada Orahovice u svim aktivnostima. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 189 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 335

Jučer 525

Ovaj tjedan 1265

Ovaj mjesec 11038

Ukupno 1902479