2018 04 04 Vrtic003

Dječji vrtić „Palčić“ Orahovica, 4. travnja je bio  domaćin Međužupanijskom stručnom skupu za odgojitelje u predškolskim ustanovama Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško –slavonske županije koji je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu „Poticanje kreativnosti i inovativnosti“.

Riječi dobrodošlice sudionicima skupa kojih je bilo oko sedamdesetak, uputila je ravnateljica orahovačkog dječjeg vrtića Borislava Kordoš, koja je iznijela i nekoliko informacija o organizaciji rada i broju djece u vrtiću i naglasila izvrsnu suradnju s Gradom Orahovica.

-„Stručni skup ima za cilj ojačati kompetencije i osvijestiti na koji način odgojitelji mogu unaprijediti razvoj djeteta i naglasiti važnost odgojitelja u životu djeteta“- rekla je na početku stručnog skupa, savjetnica za predškolski odgoj, Luja Zamečnik. Odgojitelji su nakon predavanja o poticanju kreativnosti i inovativnosti, sudjelovali u tri stručno pedagoške radionice: Stimuliranje procesa stvaralaštva otvaranjem prostora različitim iskustvima, Kreativnost je u nama- podijelimo je i Kreativne tehnike u radu s djecom predškolske dobi.

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin, sudionicima stručnog skupa obratila se pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer, koja je potvrdila dobru brigu Grada o najmlađima i djelatnicima u dječjem vrtiću kazavši:

-„ Unazad nekoliko mjeseci u suradnji s dječjim vrtićem i civilnim udrugama, Grad Orahovica je počeo uključivati  djecu s teškoćama u razvoju u rad vrtića, što je veliki korak kako za Grad, tako i za djecu i njihove roditelje, jer im od malena omogućavamo socijalizaciju i aktivno uključivanje u život zajednice. Grad će ovoga mjeseca prijaviti projekt na mjeru 7.4.1. ruralnog razvoja, s ciljem osiguranja sredstava za adaptaciju postojeće zgrade vrtića, kojom će se urediti postojeći i dobiti dodatni prostor za još ugodniji boravak djece i rad odgojitelja“-kazala je pročelnica Šafer i poželjela odgojiteljima ugodan boravak u dječjem vrtiću i gradu Orahovici. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 45 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 17

Jučer 737

Ovaj tjedan 4542

Ovaj mjesec 17842

Ukupno 1730808