2018 04 04 Vrtic003

Dječji vrtić „Palčić“ Orahovica, 4. travnja je bio  domaćin Međužupanijskom stručnom skupu za odgojitelje u predškolskim ustanovama Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško –slavonske županije koji je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu „Poticanje kreativnosti i inovativnosti“.

Riječi dobrodošlice sudionicima skupa kojih je bilo oko sedamdesetak, uputila je ravnateljica orahovačkog dječjeg vrtića Borislava Kordoš, koja je iznijela i nekoliko informacija o organizaciji rada i broju djece u vrtiću i naglasila izvrsnu suradnju s Gradom Orahovica.

-„Stručni skup ima za cilj ojačati kompetencije i osvijestiti na koji način odgojitelji mogu unaprijediti razvoj djeteta i naglasiti važnost odgojitelja u životu djeteta“- rekla je na početku stručnog skupa, savjetnica za predškolski odgoj, Luja Zamečnik. Odgojitelji su nakon predavanja o poticanju kreativnosti i inovativnosti, sudjelovali u tri stručno pedagoške radionice: Stimuliranje procesa stvaralaštva otvaranjem prostora različitim iskustvima, Kreativnost je u nama- podijelimo je i Kreativne tehnike u radu s djecom predškolske dobi.

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin, sudionicima stručnog skupa obratila se pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer, koja je potvrdila dobru brigu Grada o najmlađima i djelatnicima u dječjem vrtiću kazavši:

-„ Unazad nekoliko mjeseci u suradnji s dječjim vrtićem i civilnim udrugama, Grad Orahovica je počeo uključivati  djecu s teškoćama u razvoju u rad vrtića, što je veliki korak kako za Grad, tako i za djecu i njihove roditelje, jer im od malena omogućavamo socijalizaciju i aktivno uključivanje u život zajednice. Grad će ovoga mjeseca prijaviti projekt na mjeru 7.4.1. ruralnog razvoja, s ciljem osiguranja sredstava za adaptaciju postojeće zgrade vrtića, kojom će se urediti postojeći i dobiti dodatni prostor za još ugodniji boravak djece i rad odgojitelja“-kazala je pročelnica Šafer i poželjela odgojiteljima ugodan boravak u dječjem vrtiću i gradu Orahovici. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 191 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 75

Jučer 362

Ovaj tjedan 437

Ovaj mjesec 5822

Ukupno 1962315