2018 04 04 Vrtic003

Dječji vrtić „Palčić“ Orahovica, 4. travnja je bio  domaćin Međužupanijskom stručnom skupu za odgojitelje u predškolskim ustanovama Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško –slavonske županije koji je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu „Poticanje kreativnosti i inovativnosti“.

Riječi dobrodošlice sudionicima skupa kojih je bilo oko sedamdesetak, uputila je ravnateljica orahovačkog dječjeg vrtića Borislava Kordoš, koja je iznijela i nekoliko informacija o organizaciji rada i broju djece u vrtiću i naglasila izvrsnu suradnju s Gradom Orahovica.

-„Stručni skup ima za cilj ojačati kompetencije i osvijestiti na koji način odgojitelji mogu unaprijediti razvoj djeteta i naglasiti važnost odgojitelja u životu djeteta“- rekla je na početku stručnog skupa, savjetnica za predškolski odgoj, Luja Zamečnik. Odgojitelji su nakon predavanja o poticanju kreativnosti i inovativnosti, sudjelovali u tri stručno pedagoške radionice: Stimuliranje procesa stvaralaštva otvaranjem prostora različitim iskustvima, Kreativnost je u nama- podijelimo je i Kreativne tehnike u radu s djecom predškolske dobi.

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin, sudionicima stručnog skupa obratila se pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer, koja je potvrdila dobru brigu Grada o najmlađima i djelatnicima u dječjem vrtiću kazavši:

-„ Unazad nekoliko mjeseci u suradnji s dječjim vrtićem i civilnim udrugama, Grad Orahovica je počeo uključivati  djecu s teškoćama u razvoju u rad vrtića, što je veliki korak kako za Grad, tako i za djecu i njihove roditelje, jer im od malena omogućavamo socijalizaciju i aktivno uključivanje u život zajednice. Grad će ovoga mjeseca prijaviti projekt na mjeru 7.4.1. ruralnog razvoja, s ciljem osiguranja sredstava za adaptaciju postojeće zgrade vrtića, kojom će se urediti postojeći i dobiti dodatni prostor za još ugodniji boravak djece i rad odgojitelja“-kazala je pročelnica Šafer i poželjela odgojiteljima ugodan boravak u dječjem vrtiću i gradu Orahovici. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 37 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 438

Jučer 378

Ovaj tjedan 3169

Ovaj mjesec 7214

Ukupno 1927873