2018 03 29 GradskoVijece001

Peta sjednica Gradskog vijeća Orahovice održana je 29. ožujka, pod predsjedanjem Radoje Medenice i u nazočnosti zamjenika gradonačelnice Dalibora Fofonjke, predsjednika Mjesnih odbora i zaposlenika JUO Grada, predstavnice Veterinarske stanice Slatina i pomoćnika načelnika PP Orahovica, kao izvjestitelja.

Gradski vijećnici su prihvatili izvješće o provođenju higijeničarske službe na području grada u 2017. godini i o stanju sigurnosti i problematici kriminaliteta na području grada Orahovica u 2017. godini.

Prihvatili su izvješća o radu Mjesnih odbora Centar, Rajčula, Merkur, Doljani, Tončekovac, Duzluk, Dolci, Stara Jošava, i Crkvari. Nisu prihvatili izvješće o radu u prošloj godini MO Nova Jošava, kao ni izvješće o radu Savjeta mladih grada Orahovice u 2017. godini.

Vijećnici su prihvatili izvješće o radu gradonačelnice grada Orahovice, za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine, donijeli su odluku o dodjeli Javnih priznanja Grada, prigodom obilježavanja Dana grada-blagdana Našašća sv. Križa 3. svibnja 2018. godine, odluku o naknadama članovima Gradskog vijeća grada Orahovice i članovima radnih tijela Gradskog vijeća grada Orahovice, odluku o kupnji nekretnine, obiteljske kuće u Orahovici.

Gradski vijećnici su prihvatili izvješća o izvršenju  i održavanju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Orahovice u 2017. godini, izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom za grad Orahovicu u 2017. godini, izvješće o utrošku sredstava ostvarenih od prodaje, zakupa i dugogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Donijeli su odluku o dozvoli prometovanja i pristupa kamionskom vozilu mase iznad 7,5 tona poduzeću Somer obrt.

Na sjednici su vijećnici prihvatili izvješće o utrošku Tekuće proračunske pričuve za razdoblje od 1.srpnja do 31. prosinca 2017. godine, informaciju o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi koja se financiraju iz Proračuna grada za 2017. godinu, donijeli su odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u JUO grada Orahovice, godišnji plan davanja koncesije na području grada za 2018. godinu.

Gradski vijećnici su prihvatili prijedloge i donijeli odluke o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja za financiranje provedbe kapitalnog projekta za razvoj grada: unutrašnje uređenje dijela poslovne zgrade u Orahovici, u ulici J. bana Jelačića 19.A i uređenje pješačke zone- Sjeverozapad Orahovica, ulica K. Zvonimira od kućnog broja 1.-13. Vijećnici su dali suglasnost za provedbu ulaganja u rekonstrukciju zgrade Dječjeg vrtića „Palčić“, a odlukom su izvan snage stavili Odluku o donošenju II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Orahovice i Detaljnog plana uređenja „Centar“ Orahovica.

Na kraju sjednice Gradskog vijeća grada Orahovice, vijećnici su donijeli odluku o odabiru najpovoljnije ponude za uslugu izvođenja preventivne deratizacije na području grada za 2018. i 2019. godinu, izvješće o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje grada Orahovice za 2017. godine i donijeli odluku o godišnjem provedbenom planu unapređenja zaštite od požara za područje grada Orahovice za 2018. godinu. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 67 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874