2018 03 08 TZ Orahovica Skupstina018

Gradonačelnica Ana-Marija Petin  predsjedala je sjednicom Skupštine  Turističke zajednice grada Orahovice, održane 08. ožujka. Članovi Skupštine saslušali su i prihvatili izvješće o radu u 2017. godini, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora, zadovoljni  izvršenim aktivnostima.  

Predsjednica Petin navela je sve održane kulturne, turističke i sportske manifestacije i događanja, te istaknula da je Turistička zajednica putem javnih poziva i natječaja u prošloj godini ostvarila dva od pet apliciranih projekta. Sredstvima jednog projekta opremljeno je jezero pametnom opremom,  na kojem su postavljeni i novi znakovi upozorenja za plivače, a drugim odobrenim projektom sufinancirana je manifestacija Orahovačko proljeće u iznosu od 20 tisuća kuna.  Govorila je i o dobroj suradnji s Turističkom zajednicom županije ali  i potrebi što hitnijeg stavljanja u funkciju Ureda  gradske Turističke zajednice koji je u prošloj godini bio zatvoren, a poslove za Turističku zajednicu i organizacije manifestacija provodili su i još uvijek rade djelatnici Gradske uprave. Iz tog razloga,  predviđeno je zapošljavanje 2 djelatnika sa srednjom stručnom spremom i direktora  u Uredu Turističke zajednice, zbog čega je za redovan rad Ureda  financijskim planom  predviđeno 250.000,00 kuna. Osvrnula se i na  ostvareni  turistički promet koji se  temelji na evidenciji plaćanja turističke pristojbe a koja ne daje stvarno stanje broja posjetitelja. Kako bi u buduće Turistička zajednica imala realnu evidenciju gostiju, do početka ove sezone na jezeru bit će registriran privremeni kamp, kako bi svi posjetitelji koji kampiraju na jezeru bili i evidentirani.  

Članove Skupštine predsjednica Petin upoznala je s programom rada za tekuću godinu, u koji su uz već tradicionalna događanja, uvedena i dva nova, „sarmijada“ i obilježavanje prvog dana proljeća. Pripreme sadržaja za ovogodišnje jubilarno 50. Orahovačko proljeće, već su u punom zamahu, kazala je Petin, jer će ovogodišnje jubilarno 50. Orahovačko proljeće biti ispunjeno  različitim i brojnim sadržajima, kako to obzirom na tradiciju i zaslužuje. Za manifestacije i događanja u gradu,  u tekućoj godini planirano je 345.372,00 kuna. Nakon usvajanja programa rada i financijskog plana, članovi Skupštine Turističke zajednice grada Orahovice u Skupštinu TZ Virovitičko-podravske županije uz dosadašnjeg člana Pavla Jovića, imenovali su i dvije nove članice, Dariju Klepač i Ivanu Poljak.

Na kraju, gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednica Turističke zajednice grada Orahovice, kazala je kako će aktualna gradska vlast nastaviti razvijati turizam u gradu, ulažući u izgradnju infrastrukture i potrebnih objekata uz pomoć sredstava nacionalnih i EU fondova na koje su projekti već i prijavljeni. (G.J.V.)

2018 03 08 TZ Orahovica Skupstina018

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 95 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874