2017 09 28 OtvorenjeFaksa037

Odlazak mladih školovanih ljudi iz Hrvatske a ponajprije liječnika, doveo je ruralne i manje gradske sredine kakva je i grad Orahovica,  pred, za njih, teško rješiv problem  zatvorenih i praznih ambulanti. Kako bi svojim sugrađanima osigurao adekvatnu zdravstvenu zaštitu, u ovom slučaju svojim najmlađim stanovnicima, Grad Orahovica poduzima sve raspoložive mjere.

Naime, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, raspisao je natječaj 23. veljače 2018. godine,  za popunu  12 radnih mjesta na području županije, među njima i doktora medicine, specijalista pedijatra, za rad u ambulanti u Orahovici. Kako bi skrenula pozornost  liječnika pedijatara koji nemaju radno mjesto, na raspisani natječaj,  gradska je vlast na čelu s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, uputila poziv putem tiskanih medija kojim pozivaju pedijatre da dođu raditi u Orahovicu i iskoriste prednosti života i rada u malom sveučilišnom gradu, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom i tradicijom u ljetnom turizmu:

„Da bi najmlađi  Orahovčani imali svakodnevnu adekvatnu zdravstvenu skrb, Grad Orahovica doktoru medicine, specijalisti pedijatru, u startu osigurava adekvatan stan i podmirenje svih režijskih troškova. Ovisno o drugim potrebama, (smještaja djece u jaslice ili dječji vrtić), čelnici Grada Orahovice poduzet će sve radnje iz svojih ovlasti da bi olakšali  život i rad novog doktora medicine, specijalista pedijatra u Orahovici.“

Grad Orahovica je u ovogodišnjem proračunu osigurao 110.000,00 kuna, za sufinanciranje rada hitne službe i dolazak liječnika specijalista u orahovačku ambulantu. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 45 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874