2018 03 06 StaraJosava015

U Staroj Jošavi održan je sastanak Vijeća Mjesnog odbora, 6. ožujka,  kojeg je sazvao predsjednik Ivica Udovčić, na kojem je veliki broj mještana u nazočnosti čelnika Grada Orahovice gradonačelnice Ana-Marije Petin, zamjenika Dalibora Fofonjke, predsjednika Gradskog vijeća Radoje Medenice, pročelnice JUO Grada Marije Šafer i komunalnog redara Nikole Klepača, iznosio veće i manje probleme koji  niz godina nisu rješavani, a za koje sada očekuju rješenje od aktualne gradske vlasti.

Predsjednik Udovčić u izvješću o radu u prošloj godini naveo je održavanje radnih akcija u suradnji s DVD Stara Jošava, na košnji i održavanju dječjeg i nogometnog igrališta, groblja i kanala, a u suradnji s gradom postavili su klupe kod mrtvačnice.  Nekoliko mještana izrazilo je nezadovoljstvo radom mjesnog odbora i činjenicom da se neutrošena sredstva prenose u narednu godinu, a potreba je puno. Iz tog razloga dogovoreno je da će mjesni odbor ubuduće više kontaktirati gradske čelnike i u suradnji s Gradom rješavati pitanja i provoditi aktivnosti koje mjesni odbor sam ne može realizirati.

Realizacija plana rada za 2018. godinu, ovisit će  o angažiranosti članova mjesnog odbora i raspoloživim sredstvima, rekao je Udovčić i pobrojao prioritetne zadatke: saniranje velikog puta, postavljanje ograde na igralištu i obnova dječjeg igrališta, izgradnja nadstrešnice kod vatrogasnog doma i u domu obnova kuhinje te sanacija i uređenje bunara u mjestu. U suradnji s Gradom potrebno je izgraditi autobusno stajalište i izvršiti prijenos vlasništva nad igralištem s Grada na mjesni odbor Stara Jošava.

Zamjenik gradonačelnice Fofonjka i predsjednik Gradskog vijeća Medenica, naglasili su mještanima i čelništvu mjesnog odbora, da će za prave i konkretne aktivnosti novca uvijek biti, te da sami mještani moraju iznijeti potrebne aktivnosti. –„Sve što je u predizbornoj kampanji obećano bit će i odrađeno“, rekao je zamjenik Fofonjka, a Medenica je naglasio da Gradska vlast vodi računa o svim prigradskim naseljima, te da je potrebna dobra suradnja mjesnog odbora i Grada.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin, upoznala je mještane s projektima koje Grad vodi i planira pokrenuti, a odnose se na izgradnju pametnog autobusnog stajališta, uređenje dječjeg igrališta i održavanje kanala. Za izgradnju  kanalizacije u izradi je projektna dokumentacija za veliku aglomeraciju koja obuhvaća Staru i Novu Jošavu, Crkvare i Orahovicu, koju financiraju Hrvatske vode, a dokumentacija za izgradnju ceste do crkvice sv. Lovre je završena i dobivene su suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole. Ukupna investicija vrijedna je 1,5 milijuna kuna. Zakonska obveza kojom  održavanje svih mjesnih groblja i mrtvačnica prelazi u nadležnost komunalne tvrtke Papuk d.o.o., mještanima nije bila prihvatljiva, ali je pojašnjenje gradonačelnice Petin, da će i znatno veći iznos od prihoda ostvarenog od naknade za grobna mjesta, biti uložen u uređenje i održavanje groblja i mrtvačnice, izradu katastra i evidenciju umrlih, ublažilo njihova stajališta.

 Na kraju je gradonačelnica Petin kazala da su ovakvi sastanci s mještanima praksa koju će aktualna vlast primjenjivati svo vrijeme mandata, jer:

- „na žalost, s pojedinim mjesnim odborima nije ostvarena kvalitetna komunikacija, radi čega održavamo zborove građana i razgovaramo o svim mogućnostima na koji način razvijati prigradsko naselje a time i grad Orahovicu. Smatram da ovakva komunikacija s mještanima ima puno više prednosti, jer većina mještana iz prve ruke čuje financijsku konstrukciju, planove, gdje je utrošen novac mjesnog odbora i sami sudjeluju u odlučivanju u što će ga utrošiti. Mi jesmo izabrana vlast Grada ali smo tu da provodimo odluke građana. Zahvaljujem svim mještanima Stare Jošave, što su konstruktivnim prijedlozima i iznesenim prioritetima doprinijeli raspravi i postizanju dogovora za njihovo rješavanje kroz  ovu godinu i u budućem razdoblju“, zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 29 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 438

Jučer 378

Ovaj tjedan 3169

Ovaj mjesec 7214

Ukupno 1927873