2018 02 28 Projekt002

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odobrilo je Gradu Orahovici sufinanciranje provedbe prekograničnog projekta iz programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska: HU-CRO Wine Stories II, točnije, dodjelu bespovratnih sredstava u visini 373.951,76 kn, kojima će se pokriti čak 70% vlastitog učešća na projektu iz gradskog Proračuna.

Prijava projekta na natječaj u Ministarstvo, poslana je u studenom prošle godine, odmah nakon potpisivanja ugovora između Grada Orahovice i ugovornog tijela u Budapestu za projekt HU-CRO Wine Stories II, a ovih dana u Grad je dostavljena Odluka o sufinanciranju provedbe navedenog projekta iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2017. godini.

Princip „povlačenja“ sredstava je nadoknada nakon odobrenih troškova za aktivnosti iz HU-CRO Wine Stories II, temeljem izvješća Grada kao glavnog korisnika, a od ove godine moguće je zatražiti i 50% predujma dodijeljenog iznosa.  Uz sufinanciranje EU u visini 85% prihvatljivih troškova prekograničnog projekta, sada odobreno i nacionalno financiranje  čak 70% vlastitog učešća na istom,  velika je financijska olakšica za Grad,  jer po završetku projekta, udio proračunskih sredstava biti će minimalan. Gradonačelnica Ana-Marija Petin, dipl.oec.,  potpisati će ispred Grada Orahovice ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. (I.S.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 44 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 342

Jučer 691

Ovaj tjedan 2423

Ovaj mjesec 12196

Ukupno 1903637