2018 02 27 CivilnaZastita001

Smotriranje postrojbe civilne zaštite grada Orahovice, održano 27.veljače 2018. godine, izvršili su gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin i načelnik stožera Civilne zaštite grada Dalibor Fofonjka, a stručni dio obuke održao je predstavnik TD In konzalting d.o.o. Ivan Nožina, koji vodi sve poslove o sustavu Civilne zaštite za grad Orahovicu.

Smotriranje je održano u svrhu provođenja postupka raspoređivanja, utvrđivanja dužnosti, usklađivanja podataka u sustavu civilne zaštite, te prevođenja u status pripadnika postrojbe civilne zaštite.

Pozdravljajući  zapovjednika postrojbe civilne zaštite Branimira Andelfingera, zamjenike Miodraga Babca  i Dragana Balaža, načelnika stožera Dalibora Fofonjku i pripadnike postrojbe Civilne zaštite grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, istaknula je obvezu grada, koja proizlazi iz Zakona o sustavu civilne zaštite iz 2015. godine, da organizira poslove iz svog samoupravnog djelovanja koji  se odnose na planiranje, razvoj i učinkovito funkcioniranje i financiranje sustava civilne zaštite.

-„Sukladno procjeni rizika od velikih nesreća kao i planu djelovanja sustava civilne zaštite, pored postojećih operativnih snaga  sustava, vatrogasaca, crvenog križa, HGSS-a, pravnih osoba, udruga građana i povjerenika civilne zaštite, osnovana je u gradu i postrojba civilne zaštite opće namjene 2010. godine. U postrojbu su uključeni građani koji su prema evidenciji Ureda za obranu raspoređeni kao članovi civilne zaštite opće namjene. Postrojba je osnovana kako bi mogla reagirati u slučaju velikih nesreća kao što su poplave, potresi i požari“-istaknula je gradonačelnica Petin.

Potom je predstavnik TD In konzalting, Ivan Nožina, pripadnicima postrojbe civilne zaštite prezentirao  zakonsku regulativu koja definira operativne snage civilne zaštite, sustava zaštite i spašavanja na razini jedinica lokalne i područne samouprave, te konkretne zadaće operativnih snaga CZ na području gradova i općina.

Gradonačelnica Petin kazala je da Grad Orahovica vodi brigu o razvoju, financiranju, opremanju, osposobljavanju te uvježbavanju postrojbe civilne zaštite.  Grad je osigurao  zaštitnu radnu odoru i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a i u narednim godinama Grad Orahovica  će sustavno i kontinuirano ulagati i raditi na daljnjem poboljšanju stanja opremljenosti svojih operativnih snaga. (G.J.V.)

2018 02 27 CivilnaZastita001

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 35 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 438

Jučer 378

Ovaj tjedan 3169

Ovaj mjesec 7214

Ukupno 1927873