2018 02 09 Jaglac001

U prostoru stare škole u Novoj Jošavi, održan je 09. veljače 2018. godine, drugi dio edukacije o inkluzivnom volontiranju koja se  za članove udruge „Jaglac“ odvija u sklopu projekta „Šalji dalje“.  Projekt financira  EU iz Europskog socijalnog fonda, nositelj kojega je udruga Zvono iz Belišća,  a partneri su udruga „Jaglac“,  udruga „Slap“ iz Osijeka, orahovačka  Srednja škola Stjepan Ivšić  i Srednja škola Marka Marulića Slatina,  te grad Belišće.

Radionicu je vodila  Tena Anić  koordinatorica volontera udruge „Zvono“ , koja je rekla da je cijeli projekt usmjeren volontiranju i razvijanju volonterstva, a poseban naglasak je na inkluzivnom volontiranju:

- „U udruzi „Jaglac“ održali smo radionicu o inkluzivnom volontiranju i volontiranju u timovima. To je druga od četiri radionice koje ćemo ovdje raditi, a kroz njih učimo  što je volontiranje, zakonske okvire volontiranja i  na koji način se može volontirati. Kasnije se aktivnosti usmjeravaju na poslove u inkluzivnom  volontiranju, kroz koje će članovi udruge „Jaglac“ proći  praktične poslove- kućanske, održavanje okoliša, radionice njege i izrade prirodne kozmetike. Početkom mjeseca  travnja počinju  aktivnosti inkluzivne volonterske akcije u ruralnim područjima, a to znači da ćemo organizirati akcije u kojima će sudjelovati osobe s invaliditetom, kako bi pokazali da i oni mogu aktivno sudjelovati u životu lokalne zajednice i svojim vještinama pomoći drugima“.

U radionici je  sudjelovalo 11 članova udruge  „Jaglac“ i svi će biti uključeni i  u nastavak rada, a u praktične aktivnosti  će se uključivati prema svojim interesima i  sposobnostima.  Radionica je održana u prostoru stare škole u Novoj Jošavi koju je udruga dobila na korištenje, a koju će, uz izgradnju pristupne rampe za koju su prikupljane donacije na Balu pod maskama, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice, još uređivati organiziranjem volonterskih akcija. (G.J.V.)

2018 02 09 Jaglac001

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 37 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 65

Jučer 475

Ovaj tjedan 3076

Ovaj mjesec 12849

Ukupno 1904290