2018 02 08 Orao001

U organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „ORAO“ Orahovica – Našice, održana je 8. veljače 2018. tribina na temu “Smrtnost hrvatskih branitelja 1995.-2017.-uzroci i posljedice”. Tribinom je počela realizacija projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“, kojeg provodi Udruga,  a sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja s 20.000,00 kuna.

Javnoj  tribini koja je za temu imala smrtnost hrvatskih branitelja,  o kojoj su  govorile prim. mr. sc. Elvira Koić, voditeljica Hrvatske udruge za prevenciju suicida i stalni sudski vještak, Iskra Bosiljka , spec. internist i subspec. nefrolog iz Opće bolnica Virovitica, Ljiljana Hodak , spec. mikrobiologije , pomoćnica ravnatelja  za kvalitetu te koordinatorica za provođenje sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada u OŽB Našice, nazočio je veliki broj branitelja, članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zamjenik gradonačelnice Ana-Marije Petin, Dalibor Fofonjka,  zamjenik župana Darko Žužak te članica Stručnog tima Centra za psihosocijalnu pomoć Virovitičko podravske županije pri Ministarstvu hrvatskih branitelja, Marija Prokl Bajan.

Gošće liječnice, govorile su o posebno aktualnoj temi, smrtnosti branitelja, za koju podaci govore da je u prošloj godini umrlo 4.073 branitelja, a prosjek starosti je 50 godina. Iznijele su i  rezultate znanstvenih istraživanja o usporedbi smrtnosti hrvatskih branitelja u odnosu na opću populaciju.

Dopredsjednik Udruge Davor Solić  zahvalio je svima na odazivu i potom prezentirao rad Udruge kroz projekt  „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“, ističući edukativne radionice s učenicima osmih razreda u osnovnim školama u Orahovici i Đurđenovcu, uređenje spomen sobe u prostorijama udruge, a podsjetio je nazočne i na ratni put jedinice specijalne policije Orahovica-Našice. 

Zamjenik gradonačelnice Grada Orahovice,  Dalibor Fofonjka, pozdravio je skup i zaželio uspješan rad:

- „Često se viđamo na vašim okupljanjima što govori da nas čelnike Grada zanima s kojim se problemima u životu nosite. Vrata Grada su otvorena za sve vas, a mi u Gradskoj upravi učinit ćemo sve  kako bismo vam pomogli. Današnja tema je izuzetno dobro izabrana i bilo je vrijeme da se o njoj i u našoj sredini ovako javno govori“ - kazao je zamjenik Fofonjka. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 30 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 65

Jučer 475

Ovaj tjedan 3076

Ovaj mjesec 12849

Ukupno 1904290