2018 02 03 Maskenbal396

Orahovicom su u subotu vladale maškare, u proglašenoj sveopćoj demokraciji u kojoj Fašnik –krivac za sve probleme i nesreće nije kažnjen spaljivanjem, već je samo, uz burno odobravanje maškara  osuđen i prognan. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada, u bivšoj kino dvorani,  održan je do sada u gradu neviđeni Bal pod maskama.

Bal je imao  humanitarni  karakter, na kojem su i maškare i građani koji su ih pratili ili samo došli gledati i zabaviti se, za krafne, gužvare i piće koje je osigurala udruga „Jaglac“ i čobanac koji su kuhali orahovački lovci, donirali  kune u svojim mogućnostima. Sav prikupljeni novac namijenjen je udruzi „Jaglac“ za izgradnju pristupne rampe za ulaz u zgradu stare škole u Novoj Jošavi. 

Na balu su bili mali gusari i gusarice, klauni i vampiri, lovci i super junaci, mace i velike maškare  Irish Slavonci, lončari iz Vukojevaca, afričke plesačice zumbe, 101 Dalmatinac…, gotovo 90 izuzetno maštovitih maski. Sve njih pozdravio je zamjenik gradonačelnice Orahovice, Dalibor Fofonjka i pozvao na veselje i zabavu.  Plesalo se i pjevalo, družilo i doniralo, a  za proglašenje najboljih, stručni žiri sastavljen od organizatora i posjetitelja, imao je velikih problema, jer je bilo teško izabrati najuspješnije maske. Iz tog razloga, sva djeca, male maškare, proglašene su najuspješnijima i svi su darovani slatkišima, a posebnu nagradu iznenađenja primila je grupna maska Mace.

 „Velikim“ maškarama nagrade i zahvalnice za sudjelovanje uručio je zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Među pojedinačnim maskama, treće mjesto osvojio je Shrek, drugi je Quasimodo, a prva je bila maska Krpena lutka. Za pojedinačne maske nagrade su donirali Vina Patkoš, hotel „Ružica“ i putnička agencija „Ortran“. Prvonagrađena maska osvojila je put na karneval u Veneciju.

Treće mjesto među grupnim maskama osvojile su Merida hrabra i Vendolin, drugo mjesto pripalo je Crvenkapici i lovcu. Njihove nagrade osigurali su donatori  Agro selo, Vina Patkoš i gostionica „Sport“. Prvo mjesto zauzele su čak četiri grupne maske jer je žiriju bilo nemoguće odrediti najbolju: Irish Slavonci, "Vukojevački starcevi" lončari iz Vukojevaca, Zumba-zulu i 101 Dalmatinac. Svi oni za nagradu, kojom ih daruju organizatori maškara, poći će na pokladni  festival  u Mohaču, Pohod Bušara.  

Balu  pod maskama  poseban „štih“  dala  je  osječka grupa Twist off, zbog čije su glazbe i pjesama maškare u dvorani  ostale dugo u noć i nakon proglašenja najboljih. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 85 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 282

Jučer 628

Ovaj tjedan 910

Ovaj mjesec 10423

Ukupno 1867638