2018 02 03 Maskenbal396

Orahovicom su u subotu vladale maškare, u proglašenoj sveopćoj demokraciji u kojoj Fašnik –krivac za sve probleme i nesreće nije kažnjen spaljivanjem, već je samo, uz burno odobravanje maškara  osuđen i prognan. U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada, u bivšoj kino dvorani,  održan je do sada u gradu neviđeni Bal pod maskama.

Bal je imao  humanitarni  karakter, na kojem su i maškare i građani koji su ih pratili ili samo došli gledati i zabaviti se, za krafne, gužvare i piće koje je osigurala udruga „Jaglac“ i čobanac koji su kuhali orahovački lovci, donirali  kune u svojim mogućnostima. Sav prikupljeni novac namijenjen je udruzi „Jaglac“ za izgradnju pristupne rampe za ulaz u zgradu stare škole u Novoj Jošavi. 

Na balu su bili mali gusari i gusarice, klauni i vampiri, lovci i super junaci, mace i velike maškare  Irish Slavonci, lončari iz Vukojevaca, afričke plesačice zumbe, 101 Dalmatinac…, gotovo 90 izuzetno maštovitih maski. Sve njih pozdravio je zamjenik gradonačelnice Orahovice, Dalibor Fofonjka i pozvao na veselje i zabavu.  Plesalo se i pjevalo, družilo i doniralo, a  za proglašenje najboljih, stručni žiri sastavljen od organizatora i posjetitelja, imao je velikih problema, jer je bilo teško izabrati najuspješnije maske. Iz tog razloga, sva djeca, male maškare, proglašene su najuspješnijima i svi su darovani slatkišima, a posebnu nagradu iznenađenja primila je grupna maska Mace.

 „Velikim“ maškarama nagrade i zahvalnice za sudjelovanje uručio je zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Među pojedinačnim maskama, treće mjesto osvojio je Shrek, drugi je Quasimodo, a prva je bila maska Krpena lutka. Za pojedinačne maske nagrade su donirali Vina Patkoš, hotel „Ružica“ i putnička agencija „Ortran“. Prvonagrađena maska osvojila je put na karneval u Veneciju.

Treće mjesto među grupnim maskama osvojile su Merida hrabra i Vendolin, drugo mjesto pripalo je Crvenkapici i lovcu. Njihove nagrade osigurali su donatori  Agro selo, Vina Patkoš i gostionica „Sport“. Prvo mjesto zauzele su čak četiri grupne maske jer je žiriju bilo nemoguće odrediti najbolju: Irish Slavonci, "Vukojevački starcevi" lončari iz Vukojevaca, Zumba-zulu i 101 Dalmatinac. Svi oni za nagradu, kojom ih daruju organizatori maškara, poći će na pokladni  festival  u Mohaču, Pohod Bušara.  

Balu  pod maskama  poseban „štih“  dala  je  osječka grupa Twist off, zbog čije su glazbe i pjesama maškare u dvorani  ostale dugo u noć i nakon proglašenja najboljih. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 59 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 500

Jučer 401

Ovaj tjedan 1192

Ovaj mjesec 6963

Ukupno 1953126