2018 01 28 Pcelari009

Pod predsjedanjem Duška Grdića 28. siječnja 2018. godine, održana je godišnja Skupština Pčelarske udruge „Pčelica“, kojoj su uz članove nazočili predstavnici udruga iz susjednih gradova i zamjenik gradonačelnice grada Orahovice, Dalibor Fofonjka.

Na Skupštini su od strane predsjednika, nadzornog odbora i blagajnika podnesena  financijska izvješća i izvješća o radu udruge u 2017. godini, te plan rada i financijski plan za 2018. godinu, koji su prihvaćeni. Pčelari su razgovarali o problemima koji prate njihovu djelatnost, od vremenskih nepogoda suše do skupih lijekova za pčele. To je razlog što je u planu rada za tekuću godinu, među aktivnostima koje se odnose na popularizaciju bavljenja pčelarstvom, te provođenju aktivnosti u suradnji  s Gradom Orahovica i susjednim općinama na razvijanju pčelarskog turizma, naznačena potreba podnošenja zahtjeva na adrese Jedinica lokalne samouprave i Županije, za ostvarivanje naknade za ublažavanje šteta nastalih kod pčela.

Prema posljednjoj evidenciji, koja nije konačna, pčelari uključeni u rad Udruge „Pčelica“ imaju nešto više od 3.100 košnica i vlasnici su vrijednih priznanja za kvalitetu meda. Sve pohvale za ostvarene vrijedne rezultate, izrekao je u ime Grada, gradonačelnice Ana-Marije Petin i svoje osobno, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka :  „ Poznata mi je sva problematika s kojom se susrećete jer je u mojoj obitelji pčelarstvo tradicija i znam da je proizvodnja pod vedrim nebom, uvijek neizvjesna i problematična. Prenoseći vam pozdrave od gradonačelnice Petin, podsjećam na njezina obećanja da su vam vrata Grada uvijek otvorena i da ćemo vam uvijek rado pomoći“. Željom da u ovoj godini proizvodnjom meda ostvare puno dobrih rezultata, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, završio je svoje obraćanje pčelarima na godišnjoj Skupštni. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 65

Jučer 475

Ovaj tjedan 3076

Ovaj mjesec 12849

Ukupno 1904290