2018 01 26 Duzluk001

Čelnici grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, pročelnica JUO Grada Marija Šafer i članica Gradskog vijeća Suzana Đebro-Maričić, održali su sastanak sa stanovnicima prigradskog naselja Duzluk, na kojem su mještani ukazali na probleme koji im bitno utječu na  kvalitetu življenja u mjestu, a koje ne mogu riješiti bez pomoći gradske vlasti. Predsjednik Gradskog vijeća Medenica, kazao je da sve probleme aktualna vlast prima ozbiljno i rješavat će ih po prioritetima, a gradonačelnica Petin je zahvalila mještanima na odazivu i kao i na prethodnom sastanku, pružila ruku potpore i zajedničkog rješavanja problematike u neposrednom kontaktu.

Mještani su ukazali na prijeko potrebno rješavanje kanalizacije u pojedinim ulicama, oborinskih voda, čišćenje i održavanje kanala, stvaranje divljih deponija smeća,asfaltiranje glavne prometnice. Iz pitanja i izjava mještana uočeno je da su u prošlim godinama izvođeni radovi realizirani s dosta propusta, da je zanemarivano redovno održavanje i čišćenje kanala te nerazvrstanih cesta koje su u Programu redovnog održavanja  grada. Također, mještani koji žive uz cestu  koja vodi iz Orahovice do Duzluka, nemaju kanalizaciju, plinsku mrežu ni javnu rasvjetu.

Gradonačelnica Petin obećala je mještanima rješavanje pojedinih ,manjih i većih problema već od idućeg tjedna uz sudjelovanje stručnih djelatnika Komunalnog poduzeća, a problemi koji nisu u nadležnosti Grada ili zahtijevaju  izradu projekata, moraju se rješavati po zadanoj dinamici.  Informirala je mještane o odluci iz 2004. godine, kojom su groblja u svim prigradskim naseljima dana na upravljanje Komunalnom poduzeću ali se nije primjenjivala. Sada je ona stavljena u funkciju i groblje u Duzluku više neće biti briga mještana. Rečeno je također da druga dva  stara, mala groblja, zajedničkim akcijama trebaju održavati sami mještani. Na prijedlog mještana i  zadovoljstvo gradskih čelnika, dogovoreno je da će i na duzlučkom groblju uskoro biti izgrađen središnji Križ.

Budući je izabrani predsjednik MO Duzluk podnio ostavku, potrebno je da članovi Odbora između sebe izaberu novog predsjednika, kako bi  komunikacija s Gradom bila brža i jednostavnija, a na kraju, uz razgovor o još nekoliko komunalnih problema, proistekao je jedinstveni zaključak da se turizam ne može razvijati samo na kompleksu „Jezero“, a zanemarivati  naselje kroz koje ljeti prolazi tisuće posjetitelja.  Sastanak s mještanima Duzluka, postigao je cilj, a on je izravna komunikacija s čelništvom Grada i upoznavanje s problemima na terenu, kako bi njihovo rješavanje bilo brže i kvalitetnije na obostrano zadovoljstvo. Upravo ovakav način rada, aktualna vlast je i obećala građanima.  (G.J.V.)

2018 01 26 Duzluk001

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 58 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 500

Jučer 401

Ovaj tjedan 1192

Ovaj mjesec 6963

Ukupno 1953126