2018 01 05 Vatrogasci001

Jedan od važnih razloga održavanja redovne sjednice Vatrogasne zajednice Orahovica, u petak, 5.siječnja 2018.godine, bio je raspored dodatnog  i to ne malog iznosa, koji po zakonu pripada vatrogastvu, u odnosu na ukupna sredstva gradskog Proračuna. Radi se o dodatnom iznosu od 144.000,00 kuna, s kojima Vatrogasna zajednica Orahovica u ovoj godini raspolaže s ukupno 519.000,00 kuna. Ta sredstva raspoređuju se  za rad Društava, VZ i Puhačkog orkestra DVD –a Orahovica.

Sjednica je održana pod predsjedanjem Marija Gubeljaka, a sjednici je, uz zapovjednika VZ Roberta Orine i predsjednika i zapovjednika pripadajućih DVD-a, nazočila i gradonačelnica  Orahovice Ana-Marija Petin. Budući da DVD Orahovica ima potrebu kupiti novo kombi- vozilo, prijedlog zapovjednika Orine  da najveći iznos, 120.000,00 kuna VZ  dodijeli orahovačkom društvu, prihvaćen je, kao i da dodatna sredstva od 4.500,00 kuna svako Društvo utroši namjenski  za nabavku  pojedinih dijelova potrebne opreme.  

Po vatrogasnim standardima, DVD Orahovica kao stožerno društvo, treba imati najmanje 20 kompleta odora za vatrogasce, a 10 odora minimum je određen za manja društva. Kako bi sva društva ispunila te uvjete, VZ je kupila 11 polovnih ali certificiranih odora, koje je gradonačelnica Petin uručila predsjednicima i zapovjednicima DVD-a Nova Jošava, Stara Jošava, Crkvari i Dolci i  tom prigodom izrazila zadovoljstvo radom vatrogasaca: -„ Svako vatrogasno društvo  bitan je čimbenik u sredini u kojoj djeluje jer nema aktivnosti ni u kojem prigradskom naselju bez vašeg doprinosa. Lijepo je znati da ste uvijek spremni intervenirati  ali i pomoći u različitim situacijama, što doprinosi sigurnosti građana na ovom našem prostoru“-kazala je gradonačelnica Ana-Marija Petin i dodala kako će i u buduće Grad podržavati sve aktivnosti VZ Orahovica.

Na sjednici VZ Orahovica, zapovjednik Orina nazočne je upoznao i s aktivnostima koje će se provoditi u zimskim mjesecima, a odnose se na različita osposobljavanja vatrogasaca te održavanje Zimske dječje vatrogasne lige. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 325 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 23

Jučer 237

Ovaj tjedan 2246

Ovaj mjesec 7183

Ukupno 1941461