2017 11 03 KnjizevniSusreti003

Gradska knjižnica Orahovica organizirala je jučer, 3.studenog 2017., književnu večer u suradnji s udrugom Aldo iz Slavonskog Broda, koja okuplja uglavnom mlade autore. Orahovačkim učenicima srednjoškolcima i građanima predstavile su se Merima Delić iz  Srebrenika iz  susjedne Bosne i Hercegovine i Sanja Pažin iz Đakova. Književnu večer otvorila je ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica, Jelena Mihelčić.

O udruzi i autoricama  publiku je upoznao Ilija Matić, urednik knjiga, a ulomke su čitali učenici Srednje škole Mihaela Ponjavić i Luka Hat. Najavljeni pjesnici Marija Mišić i David Lovrić, opravdali su nedolazak, ali se svojoj publici  čitanjem kratke priče o djeci, predstavila  orahovčanka, Gordana Radaković, koja je do danas , izdala šest knjiga  kratkih priča, putopis,  te  jednu zbirku pjesama.

Sanja Pažin tek je maturantica a već je  predstavila je svoju prvu knjigu,  Bože, hvala ti, koja je vjerske tematike i čitatelju prenosi poruku da Bog nikada ne odustaje od ljudi, koliko god grješni bili.

Merima Delić prvu   knjigu  naslova Plamen, objavila je u Hrvatskoj  prije šest godina, a u Orahovici je predstavila knjigu  kriminalističko-psihološkog žanra,  Muk i zov, pisanu na izvornom bosanskom dijalektu, s radnjom smještenom u vrijeme poslije Prvog svjetskog rata. O knjizi je rekla da su „stranice nastale u jazu muka i zova i svi koji ju budu čitali, prepoznat će taj jaz“.

 Ugodna  književna večer u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, omogućila je poklonicima pisane riječi upoznavanje s mladim i perspektivnim autoricama koje će sigurno imati svoje mjesto na književnoj sceni. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 59 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 342

Jučer 691

Ovaj tjedan 2423

Ovaj mjesec 12196

Ukupno 1903637