Već proslavljene učenike kuhare iz orahovačke Srednje škole, Leu Barić i Denisa Majora, koji su na Međunarodnom natjecanju učenika kuhara održanom u Goraždu u B i H, bili uspješniji od domaćina u pripremi bosanske delicije tufahije, primili su danas, zajedno s mentoricom Danirom Vinković, u maloj vijećnici Grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

-„Hvala vam što ste se odazvali našem pozivu i time omogućili da vam izrazimo zahvalnost, jer ste svojom pobjedom predstavljali i proslavili svoju školu i grad. Vaša pobjeda i osvajanje prvog mjesta veliki je pothvat i ja vam još jednom čestitam.“- izjavila je gradonačelnica Petin zahvaljujući i čestitajući i mentorici Vinković, koja je vrijedno radila s učenicima i s njima u radu provela puno vremena.

-„Vjerujem da ćete ovakve uspjehe nastaviti i dalje ostvarivati, a obzirom da ste već sada tako uspješni, sigurna sam da se ne morate bojati za svoju budućnost“- završila je svoje obraćanje učenicima, gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Lea i Denis, ponosni na postignuti najbolji rezultat, rekli su da vole kuhati i s radošću se primaju svakog zadatka. Zahvalili su gradonačelnici na prijemu koji ih je ugodno iznenadio, kao i na uručenim darovima, a mentorica Vinković je kazala da su se za natjecanje pripremali mjesec dana. -“Prije saznanja da će sudjelovati na natjecanju, učenici nisu imali priliku raditi tufahije, pa su i pripreme bile temeljite i dugotrajne, ali sav trud se mnogostruko isplatio“.-

Prijem učenika Lee i Denisa i njihove mentorice Vinković, čelnici Grada iskoristili su i za iznošenje planova o proširenju suradnje Grada i škole, točnije, učenika koji se osposobljavaju za kuhare, a također su izrečeni i prijedlozi na koji način bi se učenike osnovne škole moglo animirati za upis u zanimanje kuhar. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 149 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 738

Jučer 562

Ovaj tjedan 738

Ovaj mjesec 14465

Ukupno 1601254