U Hotelu Kurija Janković, u Kapela Dvoru, održana je 24.listopada 2017. „Mala škola protokola“, u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Virovitičko-podravske županije, u kojoj su sudjelovala dvadeset i četiri polaznika s područja Virovitičko-podravske županije, među kojima i predstavnice grada Orahovice.

Predavači , Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije i Dražen Dretar, voditelj Ureda za odnose s javnošću i protokol Grada Varaždina, kroz zanimljiva predavanja i radionice, prenijeli su polaznicima dragocjena znanja o osnovama protokola organiziranja svečanosti i radnih sastanaka u Jedinicama lokalne samouprave. – „Vaša prva šefica protokola bila je vaša majka. Tu sve počinje. Ako imamo dobar kućni odgoj, nećemo imati problema ni s daljnjim protokolima u životu“ – rekla je Ermina Duraj uvodeći polaznike u Malu školu protokola.

Predavačica Duraj govorila je i o prvom dojmu, predstavljanju, upoznavanju, oslovljavanju, izgledu, poslovnom odijevanju. – „Ovo je mala škola protokola ne zato što je „mala“ ili zato što je protokol manje važan, već zato što smo u malo vremena nastojali sažeti sve ono što je važno znati o protokolu. Protokol je važan za apsolutno sve i za svaku situaciju. Svaka osoba koja komunicira sa svijetom mora znati osnovna pravila, kako bi svima nama bilo bolje i kako bi neke situacije ili događaji bili uređeniji“.- Polaznicima je prenijela informacije i o osnovnim pravilima protokola, o rasporedu sjedenja na radnim sastancima, svečanostima, redoslijedu pozdravljanja i govora, o značaju neverbalne komunikacije.

S protokolarnim pravilima koja su nedvosmislena i jasna, polaznike „Male škole protokola“, upoznao je Dražen Dretar Voditelj ureda za odnose s javnošću i protokol Grada Varaždina, govoreći o postavljanju zastava i protokolarnim posjetima, iznoseći primjere iz svoje dugogodišnje prakse. Također je istaknuo značaj uske suradnje protokola i PR-a. –„Zlatno pravilo protokola je protokol koji se ne vidi“- zaključio je predavanje Dretar.

Predavači Emina Duraj i Dražen Dretar, na kraju jednodnevnog seminara, svim polaznicima su uručili Potvrde za sudjelovanje u programu „Mala škola protokola“ i najavili da će se slijedeća održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji. (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 102 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 734

Jučer 562

Ovaj tjedan 734

Ovaj mjesec 14461

Ukupno 1601250