2017 10 20 MjesecHrvatskeKnjige

Gradska knjižnica  u Orahovici, nakon nekoliko godina stanke, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, obilježava  bogatim programom.  Manifestacija je to  koja ima za cilj promociju hrvatske knjige  i čitanja kao društvene vrijednosti.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se u vremenu  od 15.listopada do 15.studenog. Ove  je godine posvećena enciklopedistici, a središnja tema je  „Sve na jednom mjestu“. 

Ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić  dipl. knjižničarka i prof. pedagogije pripremila je različite sadržaje za djecu i odrasle, a sadržaji koji traju cijelo vrijeme obilježavanja  manifestacije, su učlanjenje bez plaćanja članarine i vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine.

Mjesec  hrvatske knjige bit će obilježen s dva književna susreta:

23.listopad  u 17:50 sati  – u Osnovnoj školi  Ivane Brlić Mažuranić,  gostuje glumica Kazališta Virovitica Vlasta Golub. Predstavit će  knjigu o vršnjačkom nasilju  „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“.  Književni susret  je organiziran  za učenike sedmih i osmih razreda, a mogu ga posjetiti  i drugi zainteresirani učenici. Mjesto održavanja je društvena dvorana škole, a vrijeme trajanja programa  je 45 minuta.

3.studeni  u 18:30 sati – U višenamjenskoj dvorani ( bivše kino Papuk), gostuju  četiri  književnika koja  djeluju pri Udruzi Aldo: Marija Mišić i David Lovrić (pjesnici) te Merima Delić i Sanja Pažin (proza)  

- u književnom susretu sudjelovat će i učenici Srednje škole iz Orahovice, kao čitači i interpretatori  ulomaka i pjesama

- do 15.studenog bit će održane četiri Dječje kreativne radionice,  a Gradska knjižnica će obavijestiti  o    vremenu održavanja  

- do 15. studenog-  „Blind book date“ ili „Spoj na slijepo s knjigom“ – zanimljiv sadržaj koji  vam nudi  odabir   knjige  skrivenih  korica s  napisanim  kratkim  uputama  o tome kakva je knjiga. Odaberete, zadužite i  nosite kući za čitanje.

- do 15.studenog- Natječaj za osnovnoškolce - „Da mi je biti…lik iz knjige“ - omiljeni lik iz knjige i zašto? (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 95 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 344

Jučer 691

Ovaj tjedan 2425

Ovaj mjesec 12198

Ukupno 1903639