2017 10 20 MjesecHrvatskeKnjige

Gradska knjižnica  u Orahovici, nakon nekoliko godina stanke, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, obilježava  bogatim programom.  Manifestacija je to  koja ima za cilj promociju hrvatske knjige  i čitanja kao društvene vrijednosti.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se u vremenu  od 15.listopada do 15.studenog. Ove  je godine posvećena enciklopedistici, a središnja tema je  „Sve na jednom mjestu“. 

Ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić  dipl. knjižničarka i prof. pedagogije pripremila je različite sadržaje za djecu i odrasle, a sadržaji koji traju cijelo vrijeme obilježavanja  manifestacije, su učlanjenje bez plaćanja članarine i vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine.

Mjesec  hrvatske knjige bit će obilježen s dva književna susreta:

23.listopad  u 17:50 sati  – u Osnovnoj školi  Ivane Brlić Mažuranić,  gostuje glumica Kazališta Virovitica Vlasta Golub. Predstavit će  knjigu o vršnjačkom nasilju  „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“.  Književni susret  je organiziran  za učenike sedmih i osmih razreda, a mogu ga posjetiti  i drugi zainteresirani učenici. Mjesto održavanja je društvena dvorana škole, a vrijeme trajanja programa  je 45 minuta.

3.studeni  u 18:30 sati – U višenamjenskoj dvorani ( bivše kino Papuk), gostuju  četiri  književnika koja  djeluju pri Udruzi Aldo: Marija Mišić i David Lovrić (pjesnici) te Merima Delić i Sanja Pažin (proza)  

- u književnom susretu sudjelovat će i učenici Srednje škole iz Orahovice, kao čitači i interpretatori  ulomaka i pjesama

- do 15.studenog bit će održane četiri Dječje kreativne radionice,  a Gradska knjižnica će obavijestiti  o    vremenu održavanja  

- do 15. studenog-  „Blind book date“ ili „Spoj na slijepo s knjigom“ – zanimljiv sadržaj koji  vam nudi  odabir   knjige  skrivenih  korica s  napisanim  kratkim  uputama  o tome kakva je knjiga. Odaberete, zadužite i  nosite kući za čitanje.

- do 15.studenog- Natječaj za osnovnoškolce - „Da mi je biti…lik iz knjige“ - omiljeni lik iz knjige i zašto? (G.J.V.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 105 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 734

Jučer 562

Ovaj tjedan 734

Ovaj mjesec 14461

Ukupno 1601250