U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i HF Eko Etno Grupa d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demogeografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Vukovarsko-srijemske županije i grada Iloka, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka i Iločkih podruma, 10. I 11. listopada u Iloku je održan Okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam-Zašto treba ostati“.

Okrugli stol je imao za cilj potaknuti rasprave i inicijative razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske, a održan je na obljetnicu prvog Okruglog stola istog naziva, koji je prije deset godina organiziran u Iloku. Tada su sudjelovali predstavnici više resora i svih hrvatskih županija, te su pokrenute brojne inicijative koje su u većem dijelu i realizirane.

U radu Okruglog stola, sudjelovalo je oko 150 predstavnika- djelatnika ministarstava, turističkih zajednica, komora, institucija, vlasnici hotela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a među njima i pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer sa suradnicima.

U prigodi otvaranja , ministar turizma Gari Cappelli je rekao da razvoj ruralnog turizma ima veliku važnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno, jačanje njegove atraktivnosti tijekom cijele godine. Povezan s drugim granama turizma, ruralni turizam posjetiteljima pruža autentičan doživljaj Hrvatske. Među ostalim, ministar Cappelli je istaknuo: „„Upravo zato podržavamo razvoj brojnih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju turističke i ugostiteljske usluge kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva, za koji smo samo u ovoj i prethodnoj godini izdvojili 7,1 milijun kuna za sufinanciranje 192 projekata s ciljem obnove, proširenja i uređenja ovih objekata“.

Može li se u ruralnom turizmu otvoriti više radnih mjesta, jesmo li iskoristili sve potencijale, treba li otići ili ostati u Hrvatskoj, što moramo učiniti da budemo još bolji, samo su neka od pitanja koja su se mogla čuti Iloku. Da se isplati vratiti i ostati u Hrvatskoj, zaključili su gotovo svi panelisti, među kojima su bili i povratnici iz inozemstva, investitori u hrvatski turizam.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 400

Jučer 634

Ovaj tjedan 400

Ovaj mjesec 16156

Ukupno 1852801