2017 10 09 DaniKruha034

Ovogodišnja svečanost obilježavanja "Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje", učenika i nastavnika orahovačke srednje škole Stjepan Ivšić, održana je na središnjem gradskom trgu. Tristotinjak učenika iz trinaest razreda srednje škole, zajedno sa svojim razrednicima, na štandovima je izložilo sve što su pripremili, zajedno sa svojim bakama i majkama. Bilo je različitih peciva, pogača, raznih vrsta kruha i drugih slanih proizvoda, a nije nedostajalo ni slatkih kolačića s domaćim džemom. Učenice u slavonskoj narodnoj nošnji, lijepo uređena pozornica i zvuci tamburice, upotpunili su  ugođaj svečanosti.

Učenicima srednje škole u obilježavanju Dana kruha, pridružila se ove godine Udruga „Jaglac“, čiji je štand mamio sugrađane na kušanje ponuđenih krušnih proizvoda, a tradicionalnu manifestaciju posjetila  je i gradonačelnica Ana-Marija Petin sa svojim suradnicima, i tom prigodom je izjavila: - „Kruh je simbol života i trebamo ga poštovati, jer, preko kruha poštujemo i našu zemlju koju smo svi dužni čuvati. Izložba je  prekrasna, pokazuje  djelo ljudskih ruku, djelo učenika i nastavnika  koji su danas ovdje kao i  roditelja djece  koji brinu o tome, da obitelj uvijek ima ono što treba.“ -

Nakon blagovanja na trgu, učenici, nastavnici, čelnici grada Orahovice i građani, prisustvovali su svetoj Misi u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Orahovici, a prineseni kruh i peciva blagoslovio je vlč. Željko Strnak,  župnik župe Našašća sv. Križa. (G.J.)

 

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 91 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 547

Jučer 916

Ovaj tjedan 3503

Ovaj mjesec 20573

Ukupno 1704010