2017 10 07 Villany005

Po završetku berbe grožđa vinogradarima i vinarima, ne preostaje ništa drugo nego slaviti zbog uspješno obavljenog posla. U dolini ispod Viljanskog brda u najposjećenijoj vinogradarskoj regiji Mađarske, Šikloš-Vilanj, proteklog vikenda završetak berbe tradicionalno se obilježava Festivalom crnog vina, u vinskom selu Villany.

Po pozivu Gradske samouprave grada Villanya, 7. listopada u povorci berbe u Villanyu,  sudjelovali su čelnici Grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Također su sudjelovali na svečanom prijemu kod gradonačelnika Villanya Gyule Takatsa.

Festival crnog vina, najveća je gastronomska manifestacija u regiji, a mali gradić Villany sa 2500 stanovnika, u te dane primi više od 15.000 posjetitelja. Naselje je nastalo od vinskih podruma koji se nižu jedan do drugog, a nekolicina podruma starija je i više od dvije stotine godina.

Sudjelovanjem  u toj velikoj vinskoj manifestaciji, čelnici grada imali su prigodu  susresti  se s konzulom savjetnikom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu, Nevenom Marčićem, s kojim su razgovarali o budućoj suradnji. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 547

Jučer 916

Ovaj tjedan 3503

Ovaj mjesec 20573

Ukupno 1704010