2017 10 08 DanNeovisnosti001

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Križa na Gradskom groblju i ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, izaslanstvo Grada Orahovice, predvođeno gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, u kojem su bili izabrani članovi Gradskog vijeća i predsjednici Mjesnih odbora, odalo je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata, u povodu Dana neovisnosti. Cvijeće su položila i zapalila svijeće i izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka, a u odavanju počasti sudjelovali su i građani.

-„Okupili smo se ovdje da odamo poštovanje svim žrtvama koje su dale svoj život, najvrednije što su imale, da bismo  mi danas, slobodni,  mogli slaviti Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske,  1991. godine,  donio je povijesnu odluku, raskinuli smo sve veze s tadašnjom Jugoslavijom, ali umjesto prosperiteta i razvoja, na žalost,  dočekala  nas je velikosrpska agresija. U tom ratu puno naših vitezova izgubilo je živote  i ovo je najmanje što možemo, odati im počast na ovaj način. Drugo što možemo je, da razvijemo Republiku Hrvatsku kakvu smo oduvijek željeli. Da se svi udružimo i donesemo prosperitet i gospodarski razvoj, kako bi naša djeca ostala ovdje živjeti. Trebamo početi od svoje sredine, od lokalne zajednice i ja vjerujem da našu najmiliju Domovinu čeka svijetla budućnost.“- kazala je u prigodi odavanja počasti svim žrtvama Domovinskog rata, gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Župnik orahovački, velečasni Željko Strnak, predvodeći molitvu kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, kazao je da cvijeće uvene, svijeće se ugase, a molitva za sve pale  heroje Domovinskog rata, ostaje vječna. (G.J.)

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 52 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 3

Jučer 1031

Ovaj tjedan 3466

Ovaj mjesec 17597

Ukupno 1578492