Motokultivatori2017 013

U organizaciji grada Orahovica, Udruge Red vitezova Ružice grada i Turističke zajednice grada, u nedjelju, 10.rujna, održano je atraktivno i jedinstveno natjecanje u državnoj utrci motokultivatora na novouređenoj off road stazi iza jezera. Bila je to jubilarna, deseta utrka, koja je, uz utrku motokultivatora, obogaćena utrkama quadova, cross/enduro motora, off road terenskih vozila i utrkom kosilica.

Otvarajući utrku, gradonačelnica Ana-Marija Petin, čestitala je članovima Udruge na ustrajnosti, što su i u teškim uvjetima  bez valjane potpore bivše gradske vlasti, uspjeli održati utrku i doći do jubilarnog broja deset.

- „U narednim godinama svi ćemo zajedno raditi još više, kako bi utrku sa što više sudionika, gledao što veći broj posjetitelja i kako bi ona bila proizvod grada Orahovice.“ - kazala je gradonačelnica i u znak zahvalnosti za desetogodišnji trud i rad u organizaciji i održavanju utrke, uručila  zlatne plakete Dušku Rađenoviću i Ervinu Kovaču.

Ovogodišnja državna utrka motokultivatora privukla je veliki broj posjetitelja koji su s velikim žarom bodrili vozače u jedinstvenoj utrci u Hrvatskoj, koja je vožena u tri kategorije, 4,5 ks, do 7 i više od 7 ks. Jedini natjecatelj bio je i prvi u klasi 4,5 ks, višegodišnji sudionik utrke, Orahovčanin Sekula uz pomoć tehničara Miće. Zahtjevna staza tražila je veliku spremnost vozača motokultivatora i ne čudi što je bilo i raspadanja strojeva. Iz tog razloga, Dino je odvozio samo jednu utrku i to 8 krugova, pa je osvojio drugo mjesto, a pobjednici Vjeko i Joka odvozili su 18 krugova u klasi do 7 ks. Najbrojnija i svakako najglasnija bila je ekipa Cesting radionica, koja je jedina vozila utrku s velikim motokultivatorom i izvodeći prave egzibicije, pobijedila s 29 krugova.

U utrci  cross motora, popularnih „kroserica“, sudjelovala su četvorica natjecatelja, svladavajući uspone i dijelove šumske staze, kao od šale. S vrlo malom razlikom u odvoženim krugovima, pobijedio je Boris Steiner, 22 kruga, drugi je bio  Franjo Vulić  s 20, a  Matija Zubaj s 19 krugova, osvojio je treće mjesto.

Vozači quadova dali su sve od sebe da se velikim strojevima bez posljedica obiđu na stazi , a posebno atraktivna bila je najmlađa sudionica utrke, Lea Sobodić. Na pojedinim quadovima izmjenjivali su se očevi i sinovi što je dalo posebnu draž cijeloj utrci, u kojoj je najuspješniji, s 14 krugova bio Siniša Rađenović. Drugo mjesto osvojio je natjecatelj iz Nove Bukovice Igor Kribl s  12 krugova, dok su treće mjesto osvojili otac i sin Sobodić s 11 odvoženih krugova.

Četvrti su na stazu izašli  ”off roader-i”. Šest izvrsnih vozača pokazalo je svoje umijeće na stazi, a na kraju je pobjedu s najboljim vremenom 1:14 osvojio tim Stefani i Zloćo. Tim Mirjana i Sale ostvarili su vrijeme od 1:16 za drugo mjesto, a treće mjesto osvojio je  Boljkovac s vremenom 1:20.

Utrka u guranju kosilica na 100 m  postigla je svoj cilj, razgalivši publiku koja je, konačno, bez napetosti i straha od mogućih nezgoda, navijala za „svoje“ trkače svih uzrasta, muških i ženskih i onih koji su trčali iza kosilice bosi.  U odmjeravanju izdržljivosti najuspješniji je bio Šalek, drugo mjesto pripalo je djevojčici Lei, treća je bila Lidija.

Po završetku svih utrka, predsjednik Udruge Red vitezova Ružice grada, Vlado Grgić-Crni zahvalio je svim sudionicima i gledateljima, te čelnicima Grada na svesrdnoj pomoći u pripremanju utrke i proglasio pobjednike. Pobjednicima utrka u svim kategorijama, vrijedne nagrade je osigurao pokrovitelj, servis Husqvarna RU-DA iz Čačinaca, a pobjednici utrke motokultivatora, ekipa Cesting radionica, ponijeli su kući motornu pilu 236 Husqvarna. Gradonačelnica Ana-Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, uručili su svim sudionicima zahvalnice i pobjednicima pehare.

Deseta jubilarna utrka motokultivatora, još uvijek je jedinstvena u Hrvatskoj, a zahvaljujući entuzijastima koji su svake godine nastojali uvoditi nove zanimljive sadržaje, treba vjerovati kako će do slijedeće godine, uz veliku podršku gradske vlasti, biti još bolje, zanimljivije i atraktivnije. Jer, jedino u Orahovici, motokultivatori s polja i njiva dolaze izravno na trkaću stazu i služe dobroj zabavi ali i dobroj promidžbi Orahovice. (G.J.)

Svi vi koji niste mogli pogledati utrku, istu možete pogledati ovdje.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 143 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 654

Jučer 640

Ovaj tjedan 6694

Ovaj mjesec 19964

Ukupno 1761495