DanZupanije005

U Kazalištu Virovitica, u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, održana je svečana sjednica Županijske skupštine kojoj je nazočio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Prisutne je na samom početku u ime domaćina pozdravio predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić koji je govorio o ulozi i značenju županija koje u modernoj hrvatskoj povijesti stasaju gotovo isto kada i hrvatska država.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović predstavio  je sadašnje županijske projekte i one koji će se realizirati u budućnosti, a koji će doprinijeti razvoju gospodarstva, potaknuti zapošljavanje te zaustaviti iseljavanje mladih iz županije.

Dan županije stanovnicima Virovitičko-podravske županije čestitao je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, kao i ministar poljoprivrede TomislavTolušić.  

Na kraju sjednice, nazočnima se obratio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
-Proteklih godina Virovitičko-podravska županija kroz razvojnu agenciju i konkretne projekte na kojima radi, dodaje vrijednost razvoju ove županije, gradova i općina na vašem području. To se vidi i osjeti i zbog toga ste prepoznatljivi– naglasio je premijer Plenković.

Svečanosti u povodu Dana županije nazočila je, među brojnim gostima,  gradonačelnica Ana-Marija Petin sa suradnicima, a kratko se susrela s Premijerom  Plenkovićem. Upoznala ga je s prioritetnim projektima koji su već u realizaciji, a koji će, po završetku bitno utjecati na podizanje kvalitete života svih stanovnika na području grada i prigradskih naselja. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 187 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 739

Jučer 562

Ovaj tjedan 739

Ovaj mjesec 14466

Ukupno 1601255