Ciprijanovic012

Nastavljajući program obilaska  poduzetnika i upoznavanja  s problemima s kojima se susreću poduzetnici na području grada Orahovice, danas (06.rujna),  su gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik Dalibor Fofonjka, posjetili tvrtku Ciprijanović d.o.o., obiteljsku tvrtku koja je osnovana 1989.godine. Primile su ih  direktorica Karla Ciprijanović, te članice Uprave Marika Ciprijanović-Klanac i Antonija Jurjević.

Gradonačelnica Petin je rekla da razlog posjeta tvrtkama i gospodarstvenicima leži u želji da Grad i aktualna vlast učine sve što je u njihovoj moći kako bi omogućili zadržavanje i povećanje  proizvodnje, obostrano surađivali i zajednički iznalazili rješenja za probleme s kojima se poduzetnici susreću.

 - „Prvi potez smo učinili ulaskom u projekt preprojektiranja Poduzetničke zone II, kako bismo  mogli aplicirati  na  natječaje  Fondova  i  ostvariti  financijska  sredstva za uređenje potrebne infrastrukture“ - , kazala je gradonačelnica Petin i pojasnila da već sada tvrtka može  odrediti mjesto u Poduzetničkoj zoni, ukoliko imaju potrebu za prostorom.

- „U  Proračunu za 2018. godinu, planirat ćemo uvođenje poticajnih mjera  za poduzetnike u zapošljavanju, a također planiramo uvesti olakšice u plaćanju komunalne naknade i drugih obveza koje su u nadležnosti  Grada. Kako smo najavili i obećali, tako i radimo, sve u interesu razvoja poduzetništva“ - zaključila je gradonačelnica Petin.

Predstavnice Uprave Ciprijanović d.o.o.  upoznale su gradonačelnicu Petin i zamjenika Fofonjku s osnovnim podacima tvrtke koja se bavi proizvodnjom namještaja, masivom. Trenutno zapošljava  280 radnika, a tvrtka se nalazi u top 10 najznačajnijih gospodarskih čimbenika u Virovitičko-podravskoj županiji. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ih je 2011. godine proglasilo za „Najboljeg srednjeg poduzetnika u Hrvatskoj“. Osnovna orijentacija tvrtke je izvoz, a zahvaljujući fleksibilnosti u proizvodnji i širokoj paleti proizvoda tržište im je sigurno, što se ne može reći i za sirovinu, jer svi žele upravo hrastovinu. Čelnicima Grada su ukazali na problem sa širenjem pogona u Bjeljevini, problem s odvodnim kanalom koji je prijetnja pri svakim oborinama, kao i velikom problemu iznalaženja kvalificiranih radnika. 

Zamjenik gradonačelnice, Fofonjka, koji i sam dolazi iz realnog sektora, ponudio je suradnju Grada u rješavanju tih problema, smatrajući da se kroz srednju školu ali i razvoj Orahovice kao Sveučilišnog grada i ti problemi u skoroj budućnosti mogu riješiti. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 164 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 739

Jučer 562

Ovaj tjedan 739

Ovaj mjesec 14466

Ukupno 1601255