Cetekovac002

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održan je komemorativni skup sjećanja na 24 žrtve ubijene u selima Balinci, Četekovac i Čojlug prije 26 godina.  Kao i svake godine, skup je i danas  počeo točno u 9,05 sati, u vrijeme kada je toga 4. rujna 1991. godine započeo srbočetnički minobacački napad na potpapučka sela Balinci, Čojlug i Četekovac.

Uz odavanje počasti ubijenim civilnim žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća,  današnjoj komemoraciji su nazočili izaslanik Predsjednice RH, saborski zastupnik Josip Đakić,  izaslanica Predsjednika hrvatskog Sabora saborska zastupnica  Vesna Bedeković, izaslanik Predsjednika Vlade RH, župan virovitičko-podravski Igor Andrović. Kao i svih prethodnih godina, u ime domaćina, vijence je položio načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.  Uz njih, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih  branitelja predvodio je pomoćnik  ministra Nenad Križić, a izaslanstvo Ministarstva obrane brigadir Dražen Batrnek.  U ime Ministarstva unutarnjih poslova počast nevinima koji su poginuli za Hrvatsku, odao je Mirko Kostelac.

Vijenac su položili i zapalili svijeće u spomen na žrtve, gradonačelnica Orahovice Ana - Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka. (G.J.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

VideoGalerija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 69 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 37

Jučer 1275

Ovaj tjedan 7852

Ovaj mjesec 28041

Ukupno 1769572