U organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica obilježena je 26. obljetnica smrti simbola Domovinskog rata na orahovačkom području, Stjepana Mlakara. Tog kobnog jutra, 11.kolovoza 1991. godine za policijsku patrolu iz Orahovice postavljena je zasjeda.

Na cesti Humljani - Pušina svoj život položio je Stjepan Mlakar, dok su Franjo Sterle, iako teško ranjen, s 13 metaka od kojeg jedan još uvijek nosi kao bolnu uspomenu i Josip Jurković, nekim čudom lakše ranjen, preživjeli.

„Uvijek mi je čast izraziti veliko poštovanje prema hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za neovisnu i slobodnu nam Domovinu. Nikad ne smijemo dozvoliti da hrvatski branitelji padnu u zaborav niti da im se ruši njihov dignitet i dignitet Domovinskog rata. A mi svi zajedno moramo raditi na razvoju Republike Hrvatske kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna- poručila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, u nazočnosti obitelji Mlakar, suboraca, predstavnika policije s područja Virovitičko –podravske županije, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zamjenika župana te načelnika općina s područja Virovitičko-podravske županije.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 72 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 72

Jučer 516

Ovaj tjedan 3882

Ovaj mjesec 14350

Ukupno 1850995