HrvatskeVode2017 07 27 018Gradonačelnica Ana - Marija Petin i njen zamjenik Dalibor Fofonjka održali su radni sastanak sa Sergejem Cvetkovićem voditeljem Hrvatskih voda, Vodno-gospodarske ispostave Karašica-Vučica Donji Miholjac i Matejem Oreškovićem voditeljem operative tvrtke Karašica-Vučica nakon čega su obišli teren i izvidjeli činjenično stanje što je potrebno napraviti u nadolazećem razdoblju kako bi se izbjegle poplave:

 

- „Prvo što smo napravili je čišćenje i izmuljenje retencijske brane te na dijelovima rijeke gdje je bilo potrebno sanirali smo obalu tj. klizišta. Očišćen je i dio rijeke vučice kroz sam grad, a i utvrdilo se da će se u planovima za naredne godine morati uvesti čišćenje i sanacija Vučice od mosta u ulici Matije Gubca i nizvodno u duljini od 500 do 1000 metara da bi se što efikasnije spriječilo izlijevanje rijeke i plavljenja privatnih čestica.“ - rekao je Matej Orašković.

- „Evo nakon ovog radnog sastanka i obilaska terena s predstavnicima Hrvatskih voda i tvrtke Karašica-Vučica koji su zaduženi za održavanje našeg slivnog područja, vidjeli smo što sve još treba napraviti u cilju zaštite građana Orahovice od poplava, a što smo i obećali da ćemo napraviti u programu. Obišli smo i područje u ulici Matije Gubca jer tražimo rješenje za najkritičnija mjesta gdje se najčešće rijeka izlije iz korita. Naravno tu nije kraj dok god se ne riješi cijela mreža oborinske odvodnje i sanacije rijeke kako bi zaštitili imovinu građana od daljnjih nepogoda.“ - rekla je gradonačelnica Petin. (T.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 81 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 73

Jučer 516

Ovaj tjedan 3883

Ovaj mjesec 14351

Ukupno 1850996