MiroKoscak2017 06 10 017Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. organizirala je komemorativni skupa povodom 25. obljetnice pogibije hrvatskog policajca Mire Košćaka

koji je 12. lipnja 1992. godine poginuo od podmetnute mine u Slatinskom Drenovcu. Miro Košćak bio je pripadnik postrojbe specijalne policije „Roda“ Policijske uprave Varaždinske.

Na skupu su bili nazočni Mirini roditelji iz Sraćinca, njegovi ratni kolege iz postrojbe, predstavnici općine Sraćinec, predstavnici braniteljskih udruga iz Čačinac, Duge Međe i Orahovice, tadašnji ratni zapovjednik Antun Grabovac, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ i Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin koji su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje palog pripadnika „Roda“

Prigodnim riječima zahvale i pozdrava obratio se predsjednik, pokojnog hrvatskog policajca prisjetili su se tadašnji ratni zapovjednik Antun Grabovac, koji je rekao kako se žrtva pokojnog Mire Košćaka nikada ne smije zaboraviti, u emotivnom govoru rekao je kako su branitelji zapostavljena skupina građana Republike Hrvatske od kojih neki umiru u neimaštini, bez posla i bez mogućnosti zaposlenja njihove djece.

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, rekao je kako je zadaća čelnika općina, pronositi istinu o Domovinskom ratu na buduća pokoljenja, kako ona nikad ne bi bila zaboravljena.

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 128 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 550

Jučer 916

Ovaj tjedan 3506

Ovaj mjesec 20576

Ukupno 1704013