PredstavaJezevaKucica013U sklopu 49. Orahovačkog proljeća, najmlađim Orahovčanima tradicionalno je priređena dječja kazališna predstava. Ovoga puta gosti Orahovice i nove višenamjenske dvorane bilo je Kazalište ''Smješko'' iz Zagreba koje je predstavilo poznatu temu iz dječje slikovnice.

Riječ je o svima dobroj poznatoj Ježevoj kućici, a Smješko ju je prikazao kao mali mjuzikl s originalnom glazbom iz audio zapisa nastalog prije 30 godina, a na kojoj su odrasle mnoge generacije. Originalni tekst koji su vrhunski odradili sjajni glumci Jelena Hadži-Manev, Hrvoje Zalar i Helena Kalinić, ''zalijepili'' su orahovačke mališane za stolice koji su na kraju pozdravili glumce gromoglasnim pljeskom i nekoliko ih puta vraćali na bis. Oni stariji, učiteljice i odgajatelji, priznali su da ih Ježeva kućica vratila i preko 30 godina unazad, prisjetila na dane djetinjstva, a mnogi su zajedno s glumcima pjevali i recitirali dijelove knjige:

-Drago nam je ako smo uspjeli zabaviti djecu i nešto korisno kroz ovu priču naučiti. Tekst smo morali malo doraditi, modernizirati jer prije svega sami stihovi iz knjige bili prekratki za cijelu predstavu, ai djeci je puno zanimljivije uz neke dodatke u tekstu ili detalje na samom sceni. Posebno smo sretni ako smo i ove ''starije'' malo vratili i dječje dane jer ova je priča neuništiva. – rekao je sjajni glumac Hrvoje Zalar. Režiju za ovu predstavu potpisuje Tea Gjergjizi-Agejev, a svi oni koji su je u Orahovici pogledali definitivno ju preporučaju svima:

-Odlična predstava, sjajno pripremljena i moram priznati da je i mene uhvatila sjeta. Bilo je to davno kada sam čitao Ježevu kućicu i uživao u toj priči, a sada mi je posebno drago da se dopala i današnjoj djeci jer je stvarno poučna i zanimljiva. – rekao je Hrvoje Jergović odgajatelj Dječjeg vrtića ''Palčić'' iz Orahovice. I ponovno je svima u ušima odzvannjala dobro poznata Ježeva poruka:  ''Ma kakav bio moj rodni prag, on mi je ipak mio i drag. Prost je i skroman, ali je moj, tu sam slobodan i gazda svoj''. (V.G.)

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 108 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 549

Jučer 916

Ovaj tjedan 3505

Ovaj mjesec 20575

Ukupno 1704012