Ministar001Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, koji se u nazočnosti saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, sastao sa županom Igorom Androvićem te gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom. Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović i pomoćnik pročelnice Ivan Šemper, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, zamjenica ravnateljice VIDRE Željka Vuković, te predstojnica HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorka Weiss.

Tema sastanka bila je problematika nezaposlenosti u Virovitičko-podravskoj županiji, nedostatak kvalificirane radne snage i mogućnosti prekvalifikacije, kao i poticanje zapošljavanja kroz racionalno korištenje EU sredstava. Na tragu toga, govorilo se o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje su krenule u ožujku ove godine, a ministar Ćorić je naglasio kako je težnja intenzivirati korištenje nekih od tih mjera. Naime, većina jedinica lokalne i regionalne samouprave u proteklom se razdoblju orijentirala na mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i na mjeru javnih radova.

– Cilj nam je u narednom razdoblju preokrenuti trend i što je moguće više sredstava usmjeriti na prekvalifikaciju, odnosno dokvalifikaciju kako bi nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u dugotrajno pronašle mjesto na tržištu rada. Isto tako, želimo intenzivirati i poticaje za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje koji su u kontekstu naših mjera aktivne politike zapošljavanja inovirani u odnosu na prethodno razdoblje – naglasio je ministar Tomislav Ćorić. Ministar je ujedno tom prigodom najavio će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ove godine u suradnji s partnerskim ministarstvima, u kontekstu aktivnosti kroz Europski socijalni fond, otvoriti niz natječaja, njih 35 u 2017. godini. Ministar Ćorić je potom posjetio i dvije dobro poslujuće tvrtke drvne proizvodnje u Orahovici i Slatini gdje se upoznao s proizvodnjom i poslovanjem istih, a na kraju posjeta družio se i s građanima Orahovice u središtu grada.  U Orahovici ga je dočekao orahovački gradonačelnik Josip Nemec:

-Velika je čast ugostiti ministra u našem gradu i drago mi je da se upoznao s našim ljepotama. Svaki ovakav posjet prilika je da pokažemo i predstavimo svoje projekte, kojima će upravo ministri i ministarstva pomagati u realizaciji. Hvala i saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, županu Igoru Androviću i kompletnoj ekipi iz Virovitičko-podravske županije što su također došli u naš grad i podržavaju sve naše projekte. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

Uredovni dan gradonačelnice

Pretraživanje

smjestaj

Proracun u malom 2017 kopija

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

BanerZaLink

Strategija

 

Javni poziv za udruge 2017. - Rezultati

Javni poziv udrugama 2017

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

Lokalna akcijska grupa

lag papuk.fw

Virtualna šetnja Orahovicom

virtualnasetnja

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 5

Jučer 1031

Ovaj tjedan 3468

Ovaj mjesec 17599

Ukupno 1578494