SastanakDoktori003Na poziv i u pratnji uglednog slovenskog novinara, publicista i televiziskog dokumentarista gospodina Voje Lukića, laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasnog građanina grada Orahovice, u Orahovici su u srijedu, 15.02.2017. godine boravili Akademik Slobodan Vukičević i dr sc. Mihaela Perić. Akademik Slobodan  Vukičević je redovni profesor u trajnom zvanju Zavoda za  anatomije Medicinskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu, a dr. sc. Mihaela Perić je kao vrlo ugledna mlada znanstvenica  na fakultet došla iz farmaceutske industrije. Školovana je u inozemstvu i danas obavlja  najznačajnije zadatke u timu akademika Vukičevića

Akademik Slobodan Vukičević voditelj je i laboratorija za mineralizirana tkiva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je gostujući znanstvenik na odsjeku za biologiju stanica kosti i laboratoriju za razvojnu biologiju i anomalije, NIH, Bethesda, MD. (SAD)

Više od 150 puta bio je pozvani predavač i predsjedavajući na međunarodnim konferencijama.
Primio je nekoliko najviših nagrada za znanstvena dostignuća te je organizirao 5 međunarodnih skupova. Predsjednik je Hrvatskog društva za kalcificirana tkiva, član je vijeća u Europskom društvu za kalcificirana tkiva i član EMBO-a, te je autor više od 120 radova objavljenih u istaknutim časopisima i knjigama.

Po dolasku u Orahovicu, gospodina Voju Lukića i njegove goste dočekao je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer Osijek prof. dr. Aleksandar Včev dr. med. i mag. Damir Šebo Predsjednik uprave Nacionalnog centra za integrativnu medicinu, nakon čega su akademik  Vukičević i dr. sc. Perić orahovovačke studente fizioterapije upoznali sa razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u 10 zemalja na svijetu koje mogu razviti novi inovativni lijek. Akademik Slobodan Vukičević je na čelu grupe znanstvenika toga epohalnoga  projekta. Ovo u biti motivacijsko predavanje Akademika Vukičevića i dr sc Perić će sigurno motivirat i ohrabritii mlade studente da se hvale vrijedni rezultati u struci ali i u znanosti mogu ostvariti i  kod kuće.Grad Orahovica je po prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskom fakultetu Osijek koji je upravo u ovom slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije.

Nakon susreta sa studentima, gospodin Vojo Lukić je sa svojim gostima posjetio Gradsku upravu gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Nemec. Tom prilikom gradonačelnik je goste s Medicinskog fakulteta Zagreb upoznao s poviješću grada i planovima za budućnost te s razvojnim putem studija Fizioterapije u Orahovici i mogućnostima za nove studijske programe. U razgovoru sa gradonačelnikom akademik Vukičević naglasio je da se veliki rezultati u znanosti  i znanstvena prepoznatljivost u svijetu mogu postići  i izvan velikih svjetskih znanstvenih središta.

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 94 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 175

Jučer 375

Ovaj tjedan 550

Ovaj mjesec 8260

Ukupno 1964753