SVIK 2018 Plakat

U Orahovici se 30. lipnja i 1. srpnja održava Sajam vina i kulena u sklopu projekta „HU-CRO Wine Stories II“ – Hrvatsko-mađarske vinske priče II” sufinanciran sredstvima Europske unije. U sklopu sajma održana su ocjenjivanja vina i kulena, a najuspješniji proizvođači vina i kulena bit će proglašeni na sajmu, koji će biti održan na izletištu „Jezero“.

Organizator sajma je Grad Orahovica, kao nositelj projekta, partneri su grad Villany i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a pridruženi partner Udruga vinogradara, vinara i voćara Orahovica.

Dvodnevna je to manifestacija, koja će biti otvorena u subotu, 30. lipnja u 18 sati, a nakon uručenja medalja vinarima i kulenarima, program će održati KUD „Kadarka“ iz Villanya, a potom će goste, sudionike sajma i posjetitelje, zabavljati glazbeni sastav Libero.

Drugog dana Sajma, u nedjelju, 1. srpnja, u 10 sati, na jezeru će početi Vinski maraton, zanimljiv sportski sadržaj u kojem će se mjeriti izdržljivost u trčanju i pijenju vina na četiri punkta  postavljena oko jezera. Najbolji trkači bit će  nagrađeni sudjelovanjem na Regionalnom Vinskom maratonu u mađarskom gradu Villanyu, u prigodi održavanja Rose Festivala.

Poziv za sudjelovanje u Vinskom maratonu, za kojega prijave počinju u 9,30 na jezeru, upućen je svim punoljetnim osobama.

Nakon proglašenja pobjednika Vinskog maratona, program će održati KUD Crkvari, a potom je za zabavni dio zadužen sastav 4 Asa.

U vrijeme dvodnevne manifestacije Sajma vina i kulena, svoje proizvode predstavit će proizvođači vina i kulena s orahovačkog područja i susjednih općina i gradova, budući je cilj sajma, promocija  kvalitetnog domaćeg proizvoda. (G.J.V.)

SVIK 2018 Maraton